Φαήλος Κρανιδιώτης: «Ενδοτική και ανόητη η κυβέρνηση»

lifespeed.gr


Μαρύσα Παππά -Δημοσιογράφος

 

 

 

 

 

 

Με αφορμή τις εξελίξεις στο Σκοπιανό, ο Πρόεδρος της Νέας Δεξιάς Φαήλος Κρανιδιώτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Ούτε τα ίδια τα Σκόπια δεν φαντάζονταν ότι έχουν τόσους αυτόκλητους συνηγόρους των συμφερόντων τους μέσα στην Ελλάδα. Τα περί «Μακεδονικής» γλώσσας και Έθνους, καθώς και τυχόν βόρεια, άνω, πέρα, δώθε «Μακεδονία» θα πρέπει να εξηγηθούν από το εδώλιο του κατηγορουμένου. Η συνηγορία υπέρ των Σκοπιανών βασίζεται σε ψεύδη, όπως η δήθεν αναγνώριση της σλαβικής διαλέκτου των Σκοπίων ως «Μακεδονικής». Ο ΟΗΕ δεν έχει διαδικασία αναγνώρισης γλωσσών. Ή κυβέρνηση αναφέρεται κουτοπόνηρα στο uniterm multilingual terminology database, που είναι βάση δεδομένων κι όχι κατάλογος αναγνωρισμένων γλωσσών, ένα εργαλείο π.χ. για τις ειρηνευτικές δυνάμεις, με επισήμανση πως η συμπερίληψη δεν σημαίνει πως ο ΟΗΕ αποδέχεται οτιδήποτε. Το βάθος των ανασκαφών που κάνει η κυβέρνηση αναζητώντας επιχειρήματα για να ενδώσει είναι απίθανο.

Εάν επιβεβαιωθεί πως θα δώσουμε όνομα, γλώσσα και εθνότητα, εισιτήριο για το ΝΑΤΟ, για να πάρουμε υποσχετική για το μέλλον, τότε οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι απλά ενδοτικοί και επίορκοι αλλά και πολιτικά ανόητοι. Όσοι εμπλέκονται από την κυβέρνηση γράφουν μόνοι τους το κατηγορητήριο τους.

Περιμένουμε ακόμη να μάθουμε τι συμφώνησε ο κ. Κοτζιάς για την Ελληνική Εθνική Μειονότητα των Σκοπίων. Ή Παλιά Βουλή τους περιμένει».

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018 15:26

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online