Ο Ζόραν Ζάεφ μίλησε για «μακεδονικό στρατό»... Άμεση η απάντηση του ΥΠ. ΕΞ

lifespeed.gr


Υβόνη

 

 

 

Για «μακεδονικό στρατό» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ και υπήρξε άμεση αντίδραση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα μιλώντας ο Ζ. Ζάεφ, σε Σκοπιανούς στρατιώτες στρατιώτες μεταξύ άλλων.

«Το να είμαστε μέλη της Συμμαχίας θα δημιουργήσει μεγαλύτερες ευκαιρίες για εσάς. Ο μακεδονικός στρατός για χρόνια επιχειρούσε χέρι-χέρι με στρατεύματα του ΝΑΤΟ σε ειρηνευτικές αποστολές, για τις οποίες αξιολογήθηκε με υψηλό βαθμό. Η συμμετοχή σε αυτές τις αποστολές βοήθησε τον μακεδονικό στρατό να αυξήσει τις δυνατότητές του.

Το υπουργείο Άμυνας και η κυβέρνηση της Μακεδονίας εργάζονται στενά για την ανοικοδόμηση της αξιοπρέπειας του επαγγέλματός σας μετά από μεγάλα αδιέξοδα και μεταρρυθμίσεις. Η προσέγγισή μας στην επίλυσή τους αυτές τις ημέρες μας έδωσαν ευχάριστα νέα και θετικές αποφάσεις. Μία από αυτές είναι η πολυαναμενόμενη πρόσκληση να γίνουμε το 30ό μέλος της Συμμαχίας».

Η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει ότι:

«Η δήλωση αυτή υπογραμμίζει τη σημασία της θέσεως σε ισχύ της συμφωνίας των Πρεσπών. Στη συμφωνία αναφέρεται ρητώς ότι ο επιθετικός προσδιορισμός για το κράτος, τα επίσημα όργανά του και τις άλλες δημόσιες οντότητες, θα ευθυγραμμίζεται με το νέο όνομα της χώρας, δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση "στρατός της Βόρειας Μακεδονίας"».

 

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online