Ήρθαν τα κρύα και τα... χιόνια

lifespeed.gr


στα λευκά ντύθηκαν πολλά χωριά της Ανατολικής χώρας

 

 

 

 

Αρκετά έντονη για την εποχή, ήταν η ψυχρή εισβολή που έλαβε χώρα το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας, ρίχνοντας το θερμόμετρο στο Νευροκόπι στους -6 βαθμούς. Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν τη νύχτας που μας πέρασε σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της χώρας. Χαρακτηριστικά, στα λευκά ντύθηκαν τα Τρίκαλα Κορινθίας (φώτο), ενώ χιόνισε στο Καρπενήσι, στη Σέττα και σε αρκετά ορεινά και ημιορεινά χωριά της Εύβοιας.

Εντυπωσιακή ήταν η εξέλιξη του καιρού στην Κρήτη, όπου σημειώθηκε χιονοχάλαζο σε περιοχές της Βόρειας Κρήτης, με υψόμετρο 300 μέτρων, ενώ στα λευκά ντύθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, αρκετά χωριά της ορεινής και ημιορεινής Κρήτης, ακόμη και σε σχετικά χαμηλά υψόμετρα. Αναφορές από διάφορες περιοχές, δίνουν το στίγμα της έντονης ψυχρής εισβολής.

Χιονόλυτος έκανε την εμφάνιση του στη Λήμνο, στρωμένο χιόνι έχουμε στη Ζαρούχλα ύστερα από χιονόπτωση χθες το απόγευμα, χιονόπτωση σημειώθηκε στα 700μ. του Ερύμανθου στο Κουμπερι, ενώ στα λευκά ντύθηκαν αρκετές περιοχές της Εύβοιας με χαμηλό υψόμετρο. Χιονόπτωση όμως σημειώθηκε τη νύχτας που μας πέρασε και στα ορεινά της Αττικής. Για δεύτερη φορά το φετινό φθινόπωρο, η Πάρνηθα έβαλε το λευκό της πέπλο.

Στην Αττική χιονόστρωση παρατηρείται από τα 800 μέτρα και πάνω της Πάρνηθας, νιφαδοπτώσεις σημειώθηκαν στην Πεντέλη, τις Αφιδνες, το Διόνυσο και τον Άγιο Στέφανο, ενώ τη νύχτα χιόνισε και στον Κιθαιρώνα. Το κρύο είναι αρκετά αισθητό σε όλο το Νομό Αττικής, παρά την ηλιοφάνεια που επικρατεί. Τα φαινόμενα έχουν μετατοπιστεί στο Αιγαίο, με αποτέλεσμα τη βελτίωση του καιρού, με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί όλη την ημέρα στο Νομό μας.

Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι επικρατούν ωστόσο στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και στο Αιγαίο. Τις βραδινές ώρες της Τρίτης, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, οι ισχυρότερες ριπές καταγράφηκαν στην Πάρνηθα με 108 χλμ/ώρα, στο Καβοντόρο με 95 χλμ/ώρα, στη Μύκονο με 85 χλμ/ώρα, στην Πορταριά Πηλίου με 81 χλμ/ώρα, στην Παξιμάδα Καρύστου με 79 χλμ/ώρα και στη Μακρινίτσα Πηλίου με 77 χλμ/ώρα.

Επιμέλεια: Πολυχρόνης Κώστας

xalazi

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online