Έρχεται κακοκαιρία δειαρκείας...

lifespeed.gr


 

σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από το Σάββατο

 

 

 

 

Οργανωμένο σύστημα χαμηλών πιέσεων, έχει ήδη εγκατασταθεί στην περιοχή της Μεσογείου και θα μας επηρεάσει τις επόμενες ημέρες, δίνοντας αξιόλογες βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ παράλληλα αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας η οποία θα γίνει αισθητή το Σαββατοκύριακο. Σε γενικές γραμμές θα λέγαμε πως η χώρα μας εισέρχεται από σήμερα, σε διάστημα διαδοχικών καιρικών μεταβολών.

Από την Πέμπτη έως την Κυριακή, διαδοχικά μέτωπα κακοκαιρίας από δυτικά προς ανατολικά θα επηρεάσουν τη χώρα μας με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα περισσότερα τμήματα της επικράτειας με έμφαση τα δυτικά, κεντρικά και νότια τμήματα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, αλλά το Σαββατοκύριακο θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Κεντρικής και Βόρειας χώρας.

Η θερμοκρασία και λόγω της μεταστροφής των ανέμων σε βόρειο ρεύμα, θα αρχίσει να σημειώνει πτώση αγγίζοντας μονοψήφιες τιμές στα ηπειρωτικά τις μεσημεριανές ώρες, ενώ αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες θα καταγραφούν και σε παράλιες περιοχές της δυτικής και νότιας χώρας, με το θερμόμετρο να βρίσκεται λίγο πάνω από τα όρια των 10 βαθμών. Οι άνεμοι θα στραφούν σε Βόρειους με ένταση 6 - 7 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, σύντομα θα είναι τα ενδιάμεσα διαλείμματα βελτίωσης, με προοπτική σημαντικής επιδείνωσης του καιρού στις αρχές της νέας εβδομάδας, πιθανότατα με μια αρκετά ποιο ψυχρή έκφραση του καιρού το επόμενο χρονικό διάστημα. Λεπτομέρειες για τις καιρικές μεταβολές θα δίνονται σε τακτά και έκτακτα δελτία μας, καθώς και μέσα από το πρώτο καιρικό ραδιόφωνο της χώρας Radio Xalazi.

 

Επιμέλεια: Σόζων Πούντος

xalazi

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online