Εντείνεται η επέλαση του '' Θησέα''

lifespeed.gr


μέχρι τις απογευματινές ώρες θα επηρεάζει τη χώρα μας

 

 

 

 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το βαρομετρικό χαμηλό ΘΗΣΕΑΣ, το οποίο θα συνεχίσει να επηρεάζει τη χώρα μας και τις επόμενες ώρες. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν οι πολίτες μέχρι τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου. Κατά τα διάστημα αυτό περιμένουμε έντονες βροχές και καταιγίδες στα πεδινά, αλλά και πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο εντοπίζονται στην Πελοπόννησο, την Κεντρική και Ανατολική Στερεά, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και τη Δυτική Κρήτη. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους νομούς Αρκαδίας, Αργολίδας, Αχαΐας, Κορινθίας, Αττικής, Βοιωτίας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Εύβοιας, Μαγνησίας, Λαρίσης και Καρδίτσας. Σημειώνεται ότι στα ορεινά των παραπάνω περιοχών, θα σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις.

Μέχρι 80 εκ. έφτασε το χιόνι στα ορεινά των Τρικάλων, όπου χιονίζει από χθες το βράδυ. Χιονίζει αυτή τη στιγμή σε Ελάτη, Περτούλι, Νεραϊδοχώρι μέχρι γέφυρα Αλεξίου, Χρυσομηλιά, Στουρναρέικα μέχρι Μεσοχώρα, Τρία Ποτάμια, Καστανιά, Παναγία, Μαλακάσι, Μαυρέλι και πολλές ακόμη ορεινές περιοχές.

Στα πεδινά βρέχει καταρρακτωδώς και αρχίζουν να δημιουργούνται τα πρώτα προβλήματα. Στην επ. οδό Μεγάλων Καλυβίων Τρικάλων, Μαγούλας Καρδίτσας, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει. Οι ουρανοί άνοιξαν από χθες βράδυ στη Λαμία και την ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα.

Στην εθνική οδό Λαμίας - Καρπενησίου, από τον Τυμφρηστό και πάνω, χιονίζει έντονα και η κυκλοφορία μέχρι και τη σήραγγα «Παύλος Μπακογιάννης» γίνεται με αλυσίδες. Στο δρόμο προς Δομοκό δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής, ενώ από τις έντονες βροχοπτώσεις σημειώθηκαν κατολισθήσεις προς Μπράλο, στο ύψος της Μονής Δαμάστας, όπου οι οδηγοί θα πρέπει να προσέχουν.

Όσοι οδηγοί θα κινηθείτε προς ημιορεινές και ορεινές περιοχές της Φθιώτιδας, της Φωκίδας, της Ευρυτανίας, της Βοιωτίας και της βόρειας Εύβοιας, θα πρέπει να έχετε μαζί σας αλυσίδες, ενώ στις πεδινές περιοχές χρειάζεται μεγάλη προσοχή από τις ισχυρές βροχοπτώσεις. Η Φθιώτιδα βρίσκεται στο επίκεντρο του «Θησέα» και ο κύριος όγκος νερού θα πέσει στα ανατολικά τμήματα.

xalazi

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online