Εγκλωβίστηκαν και καταδικάστηκαν από το δικό τους βίντεο οι Θεσσαλονικείς....

lifespeed.gr


Δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση αποχώρησης του Ιβάν Σαββίδη 

 

 

 

Κόλαφος είναι για τον ΠΑΟΚ το σκεπτικό της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής της ΕΠΟ που απέρριψε την έφεση του «Δικέφαλου του βορρά» για την τιμωρία του στον αγώνα με την ΑΕΚ, αφού προηγουμένως είδε ακόμη και τα βίντεο που προσκόμισε η ομάδα της συμπρωτεύουσας.

Η Επιτροπή μάλιστα, δικαιολογώντας την απόφαση να μην καλέσει καν τον ρέφερι Γιώργο Κομίνη για κατάθεση υποστηρίζει ότι… «διαμόρφωσε άποψη για όσα συνέβησαν τόσο εντός του  αγωνιστικού χώρου όσο και εντός του ευρύτερου χώρου των αποδυτηρίων».

Μόνο που η άποψη αυτή είναι εκ διαμέτρους αντίθετη με τα όσα ισχυρίστηκε ο ΠΑΟΚ για δύο σημαντικά σημεία: Για την κατάσταση των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ στα αποδυτήρια και για το αν ο Γιώργος Κομίνης σφύριξε για να βγουν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο ώστε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

«Ο διαιτητής Κομίνης σφυρίζει δύο φορές με σύντομο τρόπο και κοιτάζει προς την κατεύθυνση των επιτελών της ΑΕΚ, ώστε να έρθουν προς εκείνον. Κατά την κρίση της Επιτροπής τα δύο αυτά σύντομα σφυρίγματα ήταν για να προσέλθουν οι αξιωματούχοι της Π.Α.Ε. ΑΕΚ και όχι δηλωτικό του να εξέλθουν οι ομάδες στον αγωνιστικό χώρο καθώς ο ίδιος ο διαιτητής δεν μετακινείται από την θέση του για να κατευθυνθεί στον αγωνιστικό χώρο», αναφέρει χαρακτηριστικά στο σκεπτικό. 

Και προσθέτει: «Μετά τα δύο σφυρίγματα κάποιοι παίκτες του ΠΑΟΚ κατευθύνονται προς στον αγωνιστικό χώρο ενώ κάποιοι άλλοι παραμένουν στις θέσεις τους και οι συζητήσεις με τον διαιτητή συνεχίζονται, περίπου ώρα 22.58 προσέρχεται ο Βασίλειος Δημητριάδης συζητεί για λίγο με τον διαιτητή σε έντονο ύφος και χειρονομώντας υψώνοντας τα χέρια χωρίς να είναι δυνατόν λόγω της έλλειψης ήχου να καταστεί γνωστό το περιεχόμενο της συνομιλίας και ο διαιτητής οπισθοχωρεί πιο μέσα προς τα αποδυτήρια κλείνοντας τελικά την πόρτα χωρίς να κατευθυνθεί προς τον αγωνιστικό χώρο ενώ και ο Βασίλειος Δημητριάδης αποχωρεί κουνώντας ψηλά τα χέρια του έχοντας μια σύντομη συνομιλία σε πολύ έντονο ύφος με τους παρευρισκόμενους μεταξύ των οποίων και αξιωματούχοι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ».

Σε άλλο σημείο τονίζεται ότι... «Ο διαιτητής, Γεώργιος Κομlνης, δεν κάλεσε με ρητή προς τούτο εντολή του αμφότερες τις διαγωνιζόμενες ομάδες να εξέλθουν στον αγωνιστικό χώρο όπως αβασίμως ισχυρίζεται η εγκαλούμενη -ενιστάμενη και ήδη εκκαλούσα Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ. Αν είχε δώσει τέτοια εντολή τότε σαφώς θα έβγαινε ο ίδιος στον αγωνιστικό χώρο, σηματοδοτώντας την επανέναρξη του αγώνα. Ο εν λόγω διαιτητής, όμως, ουδέποτε προέβη στην απαιτούμενη αυτή  ενέργεια  και, επομένως,  δεν δύναται  να καταδειχθεί η διατεινόμενη από την εγκαλούμενη - ενιστάμενη και ήδη εκκαλούσα Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ άρνηση της φιλοξενούμενης ομάδας να εξέλθει στον αγωνιστικό χώρο και να αγωνισθεί. Ούτε προκύπτει κάτι τέτοιο, δηλαδή η ρητή εντολή του διαιτητή προς τις διαγωνιζόμενες Π.Α.Ε., προκειμένου να εξέλθουν στον αγωνιστικό χώρο, είτε από το φύλλο αγώνος, είτε και από τις έγγραφες από 16-03-2018 παρατηρήσεις - διευκρινίσεις του διαιτητή επί της ενστάσεως της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ».

Το δια ταύτα είναι καταπέλτης για τον ΠΑΟΚ: «Πλέον συγκεκριμένα, δεν προκύπτει ότι ο διαιτητής είχε αρχικώς αποφασίσει εντός των αποδυτηρίων την επανέναρξη του αγώνα και ότι κάλεσε με ρητή προς τούτο εντολή του αμφότερες τις διαγωνιζόμενες ομάδες, προκειμένου να εξέλθουν στον αγωνιστικό χώρο».

 

Από τους βασικούς ισχυρισμούς του ΠΑΟΚ ήταν ότι οι παίκτες της ΑΕΚ στα αποδυτήρια δεν ήταν φοβισμένοι.

Αυτός ήταν και ο λόγος που σε δεύτερο βαθμό προσκόμισαν το βίντεο από τις κάμερες των αποδυτηρίων. Απίστευτο... αυτογκόλ του ΠΑΟΚ, αφού όπως αναφέρει στο σκεπτικό της η Επιτροπή Εφέσεων αυτό αποδείχθηκε στοιχείο εις βάρος των όσων υποστήριζαν οι Θεσσαλονικείς.

Συγκεκριμένα το σκεπτικό αναφέρει: «Το γεγονός ότι κάποιοι εμφανίζονται να γελούν ή να συζητούν με αξιωματούχους ή συμπαίκτες του ή συμπαίκτες της αντίπαλης ομάδας ή να χαιρετιούνται ή να πίνουν κάποιο ρόφημα ή να τρώνε ή να φωτογραφίζονται με κάποιον αστυνομικό που ασφαλώς τους το ζήτησε δεν αποδεικνύει ότι βρίσκονταν σε πλήρη ψυχική ήρεμη κατάσταση όλοι οι ποδοσφαιριστές και αξιωματούχοι της ΠΑΕ ΑΕΚ όπως ήταν πριν συμβούν τα ανωτέρω περιστατικά που οδήγησαν στην προσωρινή διακοπή του αγώνα».

Επίσης σημειώνεται ότι δεν υπήρχε ενημέρωσει ότι ο Ιβάν Σαββίδης είχε αποχωρήσει από το γήπεδο, κάτι που επίσης η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ισχυρίστηκε, αλλά δεν έπεισε κανέναν.

«Πρέπει να αναφερθεί ότι δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση προς την Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ., σχετικά με την τυχόν οριστική αποχώρηση του φέροντος όπλο Ιωάννη (Ιβάν) Σαββίδη από το γήπεδο ενώ μετά την έκρυθμη κατάσταση, που είχε εκτυλιχθεί στον αγωνιστικό χώρο,  το ενδεχόμενο της επανενάρξεως του αγώνα, θα μπορούσε να λάβει επικίνδυνες διαστάσεις για την ασφάλεια των μελών της αποστολής της φιλοξενούμενης ομάδας. Επομένως ήταν εύλογος ο φόβος και η ανησυχία ότι τα φαινόμενα που ανωτέρω περιγράφηκαν μπορούσαν να ξανασυμβούν», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

a-sports.gr

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online