Ε. Κουντουρά: Η Ελλάδα αποτελεί στρατηγική επιλογή της TUI

lifespeed.gr


Σε συνέντευξη Τύπου

 

 

 

 

 

Η δημιουργία θέσεων εργασίας, η σύνδεση με την πρωτογενή παραγωγή και ο τουρισμός αποτελούν βασική προτεραιότητα της Ελλάδας στο πλαίσιο στρατηγικής συνεργασίας με τον γερμανικό όμιλο TUΙ Group, υπογράμμισε η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή (6 Οκτωβρίου)

Μιλώντας για τις προοπτικές στον ελληνικό τουρισμό, ο CEO του ομίλου Fritz Joussen, τόνισε ότι περισσότεροι από 2 εκατ. πελάτες της TUI επισκέπτονται την Ελλάδα σε ετήσια βάση, χαρακτηρίζοντας τον τουριστικό τομέα ως «τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας».

Η κ. Κουντουρά ανέφερε ότι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η προώθηση νέων τουριστικών προορισμών και τοπικών προϊόντων, η αύξηση των διεθνών αφίξεων και στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής με παράλληλη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας βρίσκονται στο επίκεντρο του master plan μεταξύ των δύο εταίρων. «Είμαστε σε εξαιρετικές διαπραγματεύσεις για επενδύσεις. Η Ελλάδα αποτελεί στρατηγική επιλογή της TUI» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Το φυσικό πλεονέκτημα της Ελλάδας είναι το πολιτισμικό κεφάλαιό της. Αυτό αρέσει στους πελάτες μας, που θέλουν να βιώσουν αυθεντικές εμπειρίες» σημείωσε ο κ. Joussen, προσθέτοντας ότι «Οι επενδύσεις μας επικεντρώνονται στον τομέα των υποδομών (καλύτερο οδικό δίκτυο, αεροδρόμια, περιβάλλον), καθώς και στην κατασκευή ξενοδοχειακών μονάδων».

Σε ερώτηση που τέθηκε αναφορικά με την υπερφορολόγηση του τουριστικού κλάδου, με αποκορύφωμα την επιβολή τέλους διανυκτέρευσης από το 2018, ο CEO του ομίλου τόνισε ότι «το πιο σημαντικό είναι η διαρκής σταθερότητα και αξιοπιστία. Στη συνάντησή μας με τον Πρωθυπουργό είπα ότι δεν θα πρέπει να σε απασχολούν οι φόροι, αλλά βεβαιώσου ότι έχεις ένα υγιές περιβάλλον για επενδύσεις».

Αναφορικά με τα τρέχοντα έργα, η ηγεσία της TUI διευρύνει τα προγράμματά της κατά 40% σε σχέση με πέρυσι και προχωρά στην κατασκευή του νέου ξενοδοχείου Robinson Club στην Ιεράπετρα. Επιπλέον, στα επενδυτικά πλάνα περιλαμβάνεται η ανάπτυξη νησιωτικών και παραθαλάσσιων προορισμών και οι νέες αεροπορικές συνδέσεις (τους θερινούς μήνες εκτελούνται εβδομαδιαίως περισσότερες από 600 πτήσεις προς την Ελλάδα από ολόκληρη την Ευρώπη). «Πιστεύουμε ότι στην Κρήτη και την Πελοπόννησο πρέπει να κατασκευαστούν περισσότερα ξενοδοχεία» επεσήμανε ο κ. Joussen.

Κομβικής σημασίας είναι, μεταξύ άλλων, η ενίσχυση της παρουσίας της TUI στην ελληνική αγορά μέσα από κρουαζιέρες σε 26 λιμάνια. Η Υπουργός σχολίασε επί του θέματος: «Πέρυσι είχαμε 20% αύξηση και συζητάμε για το πώς μπορούμε να επενδύσουμε περισσότερα στο θέμα της κρουαζιέρας, για να αυξήσουμε το τουριστικό μερίδιο γύρω από τον τομέα αυτό».

Από την πλευρά του ο CEO του ομίλου συμπλήρωσε ότι «Αν η ζήτηση είναι υψηλή, τότε και οι επενδύσεις θα είναι καλές. Ουσιαστικά, αυτό που αναζητούμε είναι η βιώσιμη ανάπτυξη και αυτή σχετίζεται με τη ζήτηση».

«Έχουμε ίδιους στόχους και προτεραιότητες με την TUI. Θεωρώ ότι θα έχουμε εξαιρετική συνεργασία» κατέληξε η Υπουργός.
Επισημαίνεται ότι ο όμιλος ΤUI δραστηριοποιείται σε περίπου 180 προορισμούς παγκοσμίως. Το 2015-16 κατέγραψε κύκλο εργασιών ύψους 17,2 δισ. ευρώ και απασχολεί συνολικά 67.000 υπαλλήλους σε πάνω από 100 χώρες, προσφέροντας υπηρεσίες σε 20 εκατ. πελάτες. Διαθέτει 1.600 ταξιδιωτικά πρακτορεία στην Ευρώπη, 5 ευρωπαϊκές εταιρείες με 150 αεροσκάφη μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων, κρουαζιερόπλοια και πάνω από 300 ιδιόκτητα ξενοδοχεία.

euractiv

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2017 14:19

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online