Δ. Αβραμόπουλος: Εφαρμογή μια ολοκληρωμένης μεταναστευτικής πολιτικής

Ευρωπαϊκή 'Ένωση

 Μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

 

 

 

Απάνθρωπη χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στη Λιβύη ο Δημήτρης Αβραμόπουλος επισημαίνοντας πως αυτή δεν προκλήθηκε από τη δράση της ΕΕ. Μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας τόνισε πως αντιθέτως η ΕΕ μαζί με τους διεθνείς εταίρους της, συντονίζει τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση και τη βελτίωση της κατάστασης στη Λιβύη.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος αναφέρθηκε στα μέχρι τώρα βήματα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού κάνοντας λόγο για την ανάγκη μιας ολοκληρωμένης πολιτικής.

«Συζητάμε με τα κράτη μέλη και σκοπός μας είναι η εφαρμογή μια ολοκληρωμένης μεταναστευτικής πολιτικής. Χρειαζόμαστε παγκόσμιες λύσεις για να αντιμετωπίσουμε παγκόσμια προβλήματα και προκλήσεις. Όσα έχουμε πετύχει στον τομέα της μετανάστευσης από την αρχή της θητείας μας τα οφείλουμε στη συνεργασία μας. Η ΕΕ μπορεί να είναι υπερήφανη σήμερα για την πολιτική της και την υιοθέτηση των αρχών πάνω στις οποίες αυτή στηρίζεται. Δεν υπήρχε κατά το παρελθόν πολιτική ή στρατηγική για τη μετανάστευση. Υπήρχε κάπου στις Βρυξέλλες σε εμβρυακή κατάσταση, όχι όμως σαφής και συγκεκριμένη. Πρέπει να γίνουν περισσότερα και πρέπει να συνεργαστούμε για να πετύχουμε. Δεν πρόκειται για ένα εθνικό, περιφερειακό ή ευρωπαϊκό πρόβλημα. Είναι παγκόσμιο πρόβλημα. Πριν από ένα χρόνο είχα προτείνει στον προηγούμενο Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ να συγκαλέσει τη γενική συνέλευση, κάτι που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη. Με τον τρόπο αυτό το ζήτημα απέκτησε παγκόσμια διάσταση. Αποτελεί πλέον παγκόσμια ευθύνη, και είμαστε όλοι υπεύθυνοι σε παγκόσμιο επίπεδο για τα όσα συμβαίνουν στη Μεσόγειο και τη Λιβύη. Η Ευρώπη έχει αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί. Πρέπει να κάνουν το ίδιο και οι υπόλοιποι. Καλώ για περισσότερη και πιο ισχυρή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων με τους οποίους έχουμε τον ίδιο στόχο. Να επαναφέρουμε τη σταθερότητα στην περιοχή και στη Λιβύη, να είμαστε αυτοί που θα συμβάλλουν στην αποκατάσταση της ενότητας στη χώρα, καθώς αυτή τη στιγμή είναι διχασμένη και κατακερματισμένη. Να εργαστούμε στη βάση της αρχής της αλληλεγγύης για να στηρίξουμε αυτούς τους απελπισμένους ανθρώπους, αλλά και μεταξύ μας, και να πετύχουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα» είπε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Η συνεργασία με τρίτες χώρες, ιδιαίτερα με τις χώρες της βόρειας Αφρικής, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της ολοκληρωμένης μεταναστευτικής πολιτικής μας, της οποίας την ενίσχυση προτείνουμε στη συνεισφορά μας για τη συζήτηση που θα διεξαχθεί σχετικά με τα επόμενα βήματα στον τομέα της μετανάστευση, στη Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη» είπε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος προσθέτοντας πως «από κοινού με τον διεθνή οργανισμό μετανάστευσης, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και άλλες ανθρωπιστικές οργανώσεις, επικεντρωνόμαστε στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των μεταναστών που είναι εγκλωβισμένοι στη Λιβύη, στη στήριξη της εθελοντικής επιστροφής και επανένταξής τους στις χώρες προέλευσης, καθώς και στη δημιουργία νόμιμων οδών προς την Ευρώπη για τα άτομα που χρήζουν διεθνούς προστασίας.»

ΑΠΕ ΜΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 19:56

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online