Ισπανία: Και τέταρτος υπουργός κατηγορείται για οικονομικό σκάνδαλο

Ευρωπαϊκή 'Ένωση

Υβόνη

 

 

 

Ο υπουργός Επιστημών, Πέδρο Ντούκε, κατηγορείται ότι δεν κατέβαλε ορισμένους φόρους εμφανίζοντας δύο ακίνητά του ως ιδιοκτησία μιας εταιρείας.

Ο Ντούκε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, αρνήθηκε ότι έχει προβεί σε οποιαδήποτε παράτυπη ενέργεια. Όπως εξήγησε τον συμβούλευσαν να ιδρύσει μια εταιρεία όταν αγόρασε ένα σπίτι στη Χαβέα, ένα θέρετρο στη νοτιοανατολική Ισπανία, πριν σκάσει η φούσκα των ακινήτων το 2008. Κατόπιν πέρασε στην ιδιοκτησία της εταιρείας αυτής και το σπίτι που είχε αγοράσει στη Μαδρίτη.

Επίσης, είπε ότι την εποχή εκείνη ο ίδιος και η σύζυγός του ζούσαν στο εξωτερικό και η ίδρυση μιας εταιρείας για να διαχειρίζεται τα ακίνητά τους ήταν η πιο πρακτική λύση. Πρόσθεσε ότι αυτός ο μηχανισμός ενθαρρυνόταν από την τότε κυβέρνηση του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Χοσέ Λουίς Θαπατέρο. Επίσης, ανέφερε ότι μίλησε με τον πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ –ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ– που του εξέφρασε τη στήριξή του.

Πρόκειται για το τέταρτο μέλος της κυβέρνησης του σοσιαλιστή πρωθυπουργού που αναγκάζεται να δώσει εξηγήσεις για το παρελθόν του.

Ο Μαξίμ Ουέρτα, στον οποίο είχε ανατεθεί το υπουργείο Πολιτισμού, έμεινε στη θέση αυτή μόλις μία εβδομάδα και αποχώρησε αφού κατηγορήθηκε και αυτός για φοροδιαφυγή. Η υπουργός Υγείας Κάρμεν Μοντόν παραιτήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου μετά τις αποκαλύψεις για τον τρόπο με τον οποίο απέκτησε τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών της. Η υπουργός Δικαιοσύνης Ντολόρες Ντελγάδο αρνήθηκε να παραιτηθεί την Τετάρτη, όπως απαιτεί η δεξιά αντιπολίτευση, αφού δημοσιοποιήθηκαν οι ηχογραφημένες συνομιλίες της, που χρονολογούνται από το 2009, με τον πρώην αστυνομικό διευθυντή Χοσέ Μανουέλ Βιγιαρέχο, ο οποίος σήμερα βρίσκεται στη φυλακή, κατηγορούμενος μεταξύ άλλων για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2018 08:58

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online