Πρόστιμο 5.000 ευρώ στον Λεπέν για ρατσιστικές δηλώσεις.

lifespeed.gr


Είχε χαρακτηρίσει «ερεθιστική» και «μυρωδάτη» την παρουσία των Ρομά.

Ο Ζαν-Μαρί Λεπέν, ο πρώην ηγέτης της άκρας δεξιάς στη Γαλλία, καταδικάστηκε από εφετείο να καταβάλει πρόστιμο 5.000 ευρώ διότι το 2013 χαρακτήρισε «ερεθιστική» και «μυρωδάτη» την παρουσία των Ρομά. Το εφετείο της Εξ-αν-Προβάνς έκρινε ξανά ένοχο τον Λεπέν για υποκίνηση μίσους και εθνοτικών διακρίσεων για τις δηλώσεις αυτές, τις οποίες είχε κάνει κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στη Νίκαια.

 

«Έχετε κάποια προβλήματα, όπως φαίνεται, με μερικές εκατοντάδες Ρομά που έχουν στην πόλη μια παρουσία ερεθιστική και ας την πούμε μυρωδάτη», είχε πει τότε ο Λεπέν, επίτιμος πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου (FN), του οποίου πλέον ηγείται η κόρη του Μαρίν Λεπέν, η οποία προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών του Απριλίου και του Μαΐου.

 

«Αυτοί είναι όροι στους οποίους επιμένω διότι τους πιστεύω», είχε τονίσει όταν δικάστηκε για τις επίμαχες δηλώσεις ο 88χρονος σήμερα Λεπέν, ο οποίος θα κληθεί πέρα από τις 5.000 να καταβάλει επίσης 2.000 ευρώ στην οργάνωση SOS Ρατσισμός και 1.000 ευρώ στην Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που συμμετείχαν στη δίκη ως πολιτική αγωγή.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017 07:21

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online