Επίσκεψη του αναπληρωτή Υπουργού, Μ. Βαρβιτσιώτη, στην Πολωνία

Βάντα Βλασταρά

Βάντα Βλασταρά

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατά την επίσκεψή του στη Πολωνία, απηύθυνε πρόταση - πρόσκληση προς την πολωνική πλευρά και κατ' επέκταση στις χώρες του Visegrad να προσέλθουν με τις προτάσεις τους στη συζήτηση που γίνεται στα πλαίσια της Ε.Ε για τον νέο μηχανισμό αντιμετώπισης του μεταναστευτικού. 

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Βαρσοβία, ο κ. Βαρβιτσιώτης είχε συνάντηση με τον ομόλογό του υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα ευρωπαϊκών υποθέσεων, Konrad Szymanski. "Ελάτε με τις προτάσεις σας. Και εμείς είμαστε έτοιμοι να τις συζητήσουμε" τόνισε ο Έλληνας ΑΝΥΠΕΞ, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε ότι "εμείς συζητάμε ακόμα και με αυτούς που διαφωνούμε". Νωρίτερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο Stanislav Tyszka και μέλη της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Πολωνικής Βουλής. 

Στην ατζέντα των συναντήσεων, πέραν του μεταναστευτικού, περιλαμβάνονταν τα θέματα της διεύρυνσης, του κοινοτικού προϋπολογισμού και της επίτευξης συμφωνίας για την κλιματική ουδετερότητα, ζήτημα στο οποίο αντιδρά η Πολωνία λόγω της εξάρτησής της από τον λιγνίτη. Ο κ. Βαρβιτσιώτης ενημέρωσε την πολωνική πλευρά ότι η ελληνική κυβέρνηση προχωρά στην απολιγνιτοποίηση της χώρας έως το 2028 και ότι διεκδικεί να ενταχθεί στο Μηχανισμό Δίκαιης Μετάβασης. 

 

00a16a56.png

 

 

Στο πλαίσιο των επαφών του, ο κ. Βαρβιτσιώτης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει την πολωνική πλευρά και για τη συμφωνία Τουρκίας - Τρίπολης, σημειώνοντας ότι απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, η Ελλάδα παράγει σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου σε αντίθεση με την Τουρκία που έχει ρόλο αποσταθεροποιητικό.  

Ο κ. Βαρβιτσιώτης είχε το βράδυ της Τρίτης συνάντηση με Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Πολωνία, ενώ σήμερα Πέμπτη 16/1 θα μεταβεί στο Άουσβιτς για να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα του Ολοκαυτώματος. 

 

         Bάντα Βλασταρά

 

        16/1/2020

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020 21:18

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online