Συνάντηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, με τους Πρέσβεις των 26 κρατών-μελών της ΕΕ

Βάντα Βλασταρά

Βάντα Βλασταρά

 

 

 

 

 

 

Σε γεύμα εργασίας με τους Πρέσβεις των 26 κρατών-μελών της ΕΕ στην Αθήνα, παρακάθισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Tο γεύμα παρέθεσε ο Aleksandar Sunko, Πρέσβης της Κροατίας, η οποία ασκεί την εξάμηνη εκ περιτροπής Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Από πλευράς του, ο κ. Βαρβιτσιώτης ενημέρωσε τους διπλωματικούς εκπροσώπους των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη χώρα μας για τις ελληνικές θέσεις σχετικά με την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, τα θέματα διεύρυνσης, το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, το Κράτος Δικαίου, το μεταναστευτικό και τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης. 

Υπογράμμισε πως η χώρα μας υποστηρίζει τις προτεραιότητες της κροατικής Προεδρίας, οι οποίες, όπως σημείωσε, αποτελούν βασικά στοιχεία της Στρατηγικής Ατζέντας της ΕΕ.  Χαιρέτισε, δε, το γεγονός ότι η πολιτική για τη Διεύρυνση βρίσκεται στις βασικές προτεραιότητες της Προεδρίας της Κροατίας, ενώ αναφέρθηκε στην ελληνική πρωτοβουλία διοργάνωσης Διάσκεψης για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων στη Θεσσαλονίκη, στις 24 Φεβρουαρίου. 

Τέλος, σχετικά με τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, τόνισε τη σημασία που έχει να μετέχουν τα Κοινοβούλια, οι πολίτες και η κοινωνία των πολιτών της Ευρώπης στον κοινό, ευρύ διάλογο που αναπτύσσεται και ολοκλήρωσε υπογραμμίζοντας πως η Ευρώπη πρέπει να δείξει πως εργάζεται στην κατεύθυνση των επιταγών των πολιτών της. 

13.2.2020

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online