Τ RT Τουρκίας...Ερντογάν: Υπάρχουν κάποια λεπτά σημεία που ακόμα δεν έχουν κατανοηθεί

lifespeed.gr


Σκληρή τοποθέτηση του Ερντογάν

 

 

 

 

Σύμφωνα με  το ΤRT Τουρκίας:

 

Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Έλληνα ομόλογό του Προκόπη Παυλόπουλο, ανέφερε ότι στο θέμα της Λωζάνης υπάρχουν κάποια λεπτά σημεία που ακόμα δεν έχουν κατανοηθεί.

Τονίζοντας πως στη Δυτική Θράκη οι μουσουλμάνοι ακόμα δεν μπορούν να εκλέγουν τον αρχιμουφτή τους, είπε το εξής:

«Πώς γίνεται να λέμε ότι η Συνθήκη της Λωζάνης εξακολουθεί να είναι σε εφαρμογή. Άρα η Λωζάνη δεν εφαρμόζεται».

Ο ΠτΔ συγκεκριμένα ανέφερε τα παρακάτω:

«Υπό αυτή την έννοια εύχομαι η επίσκεψή μου να γίνει μια νέα αρχή. Βέβαια μίλησα ανοιχτά και ξεκάθαρα σε σχέση με κάποιες πραγματικότητες. Νομίζω πως ειδικά στο θέμα της Λωζάνης υπάρχουν κάποια λεπτά σημεία που ακόμα δεν έχουν κατανοηθεί. Μια συμφωνία που έγινε πριν από 94 χρόνια δεν είναι μια συμφωνία που έχει γίνει μόνο ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα. 11 χώρες είναι μέρη αυτής της συμφωνίας. Είναι ακόμα και η Ιαπωνία. Είναι η Αγγλία. Είναι μια συμφωνία μαζί με όλες τις χώρες, αυτό λέμε. Μέσα σε 94 χρόνια ο κόσμος δημιουργήθηκε και χτίστηκε από την αρχή. Αλλάξαν πολλά πράγματα μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας. Στη Λωζάνη η μειονότητα χαρακτηρίζεται μουσουλμανική αλλά ταυτόχρονα στο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ευρώπης υπάρχει αναφορά στη λέξη τουρκική».

«Στην Ελλάδα, στην Δυτική Θράκη, ακόμα οι κληρικοί δεν έχουν μπορέσει να εκλέξουν τον μουφτή των εκεί μουσουλμάνων. Πώς γίνεται να λέμε ότι η Συνθήκη της Λωζάνης εξακολουθεί να είναι σε εφαρμογή. Άρα η Λωζάνη δεν εφαρμόζεται. Οι Δυτικοθρακιώτες ακόμα δεν μπορούν να εκλέγουν τον δικό τους μουφτή. Αυτό το έχουμε πει τόσες φορές αλλά αποτέλεσμα δεν είχαμε».

Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημείωσε ότι το κατά κεφαλήν εθνικό εισόδημα της Ελλάδας ανακοινώθηκε ότι είναι γύρω στα 18 χιλιάδες δολάρια αλλά το κατά κεφαλήν εθνικό εισόδημα του λαού της Δυτικής Θράκης βλέπουμε ότι είναι γύρω στα 2.200 δολάρια:

«Όσον αφορά τις επενδύσεις και τα βήματα που πρέπει να γίνουν, δεν τους παρέχεται η δέουσα στήριξη, υπάρχει θέμα διάκρισης. Στην Τουρκία δεν μπορείτε να δείτε μια τέτοια πρακτική σε βάρος των Ρωμιών πολιτών μου. Δεν μπορείτε να δείτε την παραμικρή διάκριση όσον αφορά τους χώρους λατρείας τους αλλά στην Δυτική Θράκη, αφήστε αυτά, δεν χωνεύεται να γράφεται καν η λέξη τουρκικός».

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2017 13:43

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online