Αλέξης Τσίπρας: Ο ευρωπαϊκός πυλώνας κοινωνικών δικαιωμάτων είναι σημαντικός και πρέπει να εφαρμοστεί.

lifespeed.gr


Στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

 

 

 

Την ατζέντα για την κοινωνική Ευρώπη στην πράξη έθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αναλαμβάνοντας σημαντική πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ότι ο ευρωπαϊκός πυλώνας κοινωνικών δικαιωμάτων είναι σημαντικός και πρέπει να εφαρμοστεί. Επίσης, υποστήριξε ότι η κοινωνική διάσταση είναι αναγκαία συνθήκη για την Ενωμένη Ευρώπη. Ο κοινωνικός πυλώνας θα εξισορροπήσει το δημοσιονομικό σύμφωνο, συμπλήρωσε και πρόσθεσε πως το ευρωπαϊκό εξάμηνο -η διαδικασία συντονισμού των οικονομικών και δημοσιονομικών πολιτικών- θα πρέπει να περιλαμβάνει δεσμευτικούς κοινωνικούς στόχους, προτείνοντας να περιληφθεί μνεία στα συμπεράσματα της Συνόδου.

Κατά τις πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόταση υποστηρίχθηκε μεταξύ άλλων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Σουηδία και την Πορτογαλία, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τη στηρίξει και η Γερμανία· το θέμα θα επανέλθει προς συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου. Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή δεσμεύτηκε να επανέλθει με προτάσεις για παρακολούθηση της εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online