Συνάντηση με τον Μ. Pompeo στην Ουάσινγκτον θα έχει ο Νίκος Κοτζιά

lifespeed.gr


Κ. Μεσηνέζη

 

 

 

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς, θα συναντηθεί, τη Δευτέρα, 21 Μαΐου, στην Ουάσιγκτων, με τον Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Μ. Pompeo. Οι συζητήσεις θα εστιαστούν σε θέματα που άπτονται της διμερούς συνεργασίας, αλλά και σε ζητήματα περιφερειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο κ. Κοτζιάς είναι ο δεύτερος Ευρωπαίος υπουργός Εξωτερικών, μετά τον Βρετανό Μπόρις Τζόνσον, και πέμπτος ΥΠΕΞ γενικότερα, που υποδέχεται ο κ. Πομπέο στον περιορισμένο χρόνο από την ανάληψη των καθηκόντων του. 

 Θα έχει προηγηθεί συνάντηση με τον Βοηθό Υπουργό Εξωτερικών, W. Mitchell.

Την επομένη, Τρίτη, 22 Μαΐου, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου των ΗΠΑ, J. Bolton.

Ο κ. Κοτζιάς θα έχει, επίσης, επαφές με ηγετικά στελέχη των δύο Νομοθετικών Σωμάτων των ΗΠΑ, μεταξύ άλλων με τους Συμπροέδρους του “Congressional Hellenic Caucus” και της “Congressional Hellenic Israeli Alliance” (CHIA), καθώς και με εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Ακολούθως, θα μεταβεί στην Νέα Υόρκη όπου θα συναντηθεί, την Τετάρτη 23 Μαΐου με τον ΓΓ ΟΗΕ, A. Guterres. Οι συνομιλίες θα εστιαστούν στις τελευταίες εξελίξεις ως προς τo Κυπριακό καθώς και στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση για την επίλυση του ζητήματος του ονόματος της πΓΔΜ. Θα συζητηθεί ακόμη η πορεία μεταρρύθμισης των ΗΕ.

Την ίδια ημέρα, ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει γεύμα εργασίας με τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και Υπουργό Εξωτερικών της Σλοβακίας, Μ. Lajčák.

Την Πέμπτη και Παρασκευή 24-25 Μαΐου, επίσης στη Νέα Υόρκη, θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών με τον ομόλογό του της πΓΔΜ, N. Dimitrov, παρουσία του Προσωπικού Απεσταλμένου του ΓΓ ΗΕ, Μ. Nimetz.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online