Χρ. Σπίρτζης: Απαράδεκτο οι τράπεζες να κάνουν κατασχέσεις από τους πυρόπληκτους

lifespeed.gr


Παρέμβαση του στον ΑΝΤ1

 

 

 

Παρέμβαση στον ΑΝΤ1 έκανε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης σχετικά με την αναφορά που κατέθεσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για άμεση διερεύνηση καταγγελιών για παράνομες κατασχέσεις από Τραπεζικά Ιδρύματα των οικονομικών ενισχύσεων που δίνονται στους πυρόπληκτους

"Θεωρώ όμως και θεωρούμε, τελείως απαράδεκτο, να δίνεται μία τόσο μεγάλη μάχη για να είμαστε στο πλευρό των συμπολιτών μας -και για εμάς είναι αυτονόητο-για τα στελέχη όμως των Υπουργείων, για τους εποπτευόμενους φορείς που συνέδραμαν σε τέσσερις ημέρες να έχουν τελειώσει οι αυτοψίες και την πρώτη εβδομάδα να δίνονται κιόλας τα βοηθήματα αυτά, να γίνεται μία προσπάθεια και ένας συντονισμός απίστευτος, ώστε τουλάχιστον τρία Υπουργεία να μπορούν να διασταυρώνουν τα στοιχεία για να δίνονται αυτά τα βοηθήματα αξιόπιστα και να μην έχουμε δυσάρεστα φαινόμενα που είχαμε στο παρελθόν, πριν από δεκαετίες, και κάποιοι, όλη αυτή την προσπάθεια, να την ακυρώνουν και να μην κάνουνε το προφανές: Να κοιτούν, τι είναι βοήθημα και τι δεν είναι. Τι θα έπρεπε δηλαδή να κατασχέσουν ή να δεσμεύσουν και τι όχι. Αυτό μας οδήγησε,- συγχαρητήρια και σε εσάς που αναδείξατε το θέμα-, στο να γίνει μία Αναφορά".

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης κατέθεσε την Τρίτη 14 Αυγούστου 2018 Αναφορά προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες που αφορούν δεσμεύσεις ποσών από Τραπεζικά Ιδρύματα, τα οποία έχουν καταβληθεί ως οικονομική ενίσχυση στους πληγέντες συμπολίτες μας, από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018 13:50

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online