Σκάνδαλο με το εμπόριο κρέατος αλόγου στην Ευρώπη

TRT  ΤΟΥΡΚΙΑΣ

TRT Tουρκίας

 

 

 

 

Σοβαρό σκάνδαλο ξέσπασε σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες με το παράνομο εμπόριο κρέατος αλόγου.

Η Europol ανακοίνωσε σήμερα ότι 66 άνθρωποι συνελήφθησαν στην κοινή επιχείρηση που κατευθύνθηκε  συγκεκριμένα σε 8  χώρες (Ισπανία, Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ελβετία και στην Αγγλία)  ως ύποπτοι για εμπόριο κρέατος αλόγου, ακατάλληλου για ανθρώπινη κατανάλωση, και κατάσχεσε τραπεζικούς λογαριασμούς, ακίνητα και πολυτελή αυτοκίνητα έπειτα από παλαιότερη έρευνα σχετικά με διατροφικό σκάνδαλο, η οποία είχε προκαλέσει σοκ στους Eυρωπαίους καταναλωτές.

Το  κρέας αλόγου που  κατάσχεσαν οι δυνάμεις ασφαλείας  ανέρχεται  στο ποσό αξίας των 23  εκατομμυρίων ευρώ.

Η Europol (Ευρωπαϊκή Αστυνομική Υπηρεσία) ανακοίνωσε ότι 65 ύποπτοι συνελήφθησαν στην Ισπανία και ο κυρίως ύποπτος, ένας Oλλανδός υπήκοος, συνελήφθη στο Βέλγιο.

Στην Ισπανία 65 άνθρωποι συνελήφθησαν και εναντίον τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για εγκλήματα όπως κακοποίηση ζώου, πλαστογράφηση εγγράφων, παρακώλυση της δικαιοσύνης, εγκλήματα κατά της δημόσιας υγείας, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση", αναφέρει η Europol σε ανακοίνωσή της.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε εντός της ΕΕ αποκάλυψε ότι λιγότερο από το 5% όλων των βόειων προϊόντων που ελέγχθηκαν βρέθηκαν θετικά σε DNA αλόγου και όλη η ιστορία ξεκίνησε το  2013    κατά την διάρκεια  των τεστ  στα τρόφιμα  που πραγματοποιήθηκε στην  Ιρλανδία και το  αποτέλεσμα  που βγήκε ήταν ότι  το κρέας που πουλιόταν στα  φαγητά όπως παράδειγμα στα χάμπουργκερ   το 30% ήταν αλογίσιο κρέας.

 Η αστυνομία της Ισπανίας  στο πλαίσιο των επιχειρήσεων που ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι  διαπίστωσε ότι,  τα  γηραιά άλογα που ερχόταν από τα βόρεια της Πορτογαλίας και της Ισπανίας  κατευθυνόταν  με πλαστά έγγραφα  σε  2 σφαγεία. Και το αλογίσιο κρέας από τα σφαγεία εξαγόταν κατευθείαν στο Βέλγιο που αποτελεί την  σημαντικότερη χώρα στην εξαγωγή  κρέατος  της Ισπανίας.

TRT Τουρκίας

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online