Άλλη μια προειδοποίηση από τον Ερντογάν προς την διοίκηση Μπαρζανί

lifespeed.gr


TRT Τουρκίας

 

 

 

 

 

Ο πρόεδρος της  της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος ολοκλήρωσε τις επαφές του στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, προέβη σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους που τον συνόδεψαν στο ταξίδι του.

Εκφράζοντας την αντίδρασή του για το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Κουρδικής Περιφερειακής Διοίκησης, προειδοποίησε για άλλη μία φορά την διοίκηση Μπαρζανί να διορθώσει αυτό το λάθος.

«Τα εδάφη εκείνα δεν ανήκουν μονάχα στους Κούρδους. Είναι εντελώς λάθος κάποιοι να ενεργούν σαν να υπάρχουν μόνο αυτοί. Όταν πηγαίνουμε στην ιστορική διάσταση του θέματος, τα πράγματα αλλάζουν. Βλέπουμε ότι ορισμένοι όσο πάει χάνουν για τα καλά την κατεύθυνσή τους. Και η διοίκηση του Βορείου Ιράκ πρέπει να σκεφτεί τι θα κάνει. Το σύνταγμα του Ιράκ άλλωστε έχει αποφασίσει το εξής: ‘Το βήμα που κάνετε είναι λάθος, δεν έχει ισχύ’. Αλλά επιμένουν. Μόνο που απ’ ότι έχουμε δει, οι ΗΠΑ σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο που σκεφτόμαστε εμείς», ανέφερε.

Ο Ερντογάν είπε ότι με αφορμή την 72η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, είχε περίπου 20 διμερείς συναντήσεις στις οποίες κυριάρχησαν τα θέματα που αφορούν το Ιράκ και την Συρία.

Αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο ΠτΔ σημείωσε τα παρακάτω:

«Στο επίκεντρο της συνάντησής μας με τον Ντόναλντ Τραμπ βρέθηκε πάλι η Συρία και το Ιράκ. Και πάλι εννοείται το θέμα με την Φετουλαχιστική Τρομοκρατική Οργάνωση Παράλληλη Κρατική Δομή (FETÖ/PDY). Σχετικά με τον αρχηγό της FETÖ, έχουμε δώσει στις αρχές των ΗΠΑ 85 κουτιά με έγγραφα και πληροφορίες. Αυτός δεν εμπλέκεται σε οποιαδήποτε δικαστική ή παρόμοια διαδικασία στις ΗΠΑ. Παρόλα αυτά δεν μας τον δίνουν. Αν ήθελαν πάντως, θα μπορούσαν άνετα με τις προσωπικές τους διαθέσεις να τον στείλουν στην Τουρκία. Αλλά για κάποιον λόγο δεν το κάνουν. Αυτά όλα δημιουργούν προβληματισμό. Όταν έρθει η κατάλληλη ώρα θα πούμε πολύ πιο ανοιχτά την σκέψη μας πάνω σε αυτό».

Ερωτηθείς για το αν στη συνάντησή του με τον Τραμπ τέθηκε το θέμα με τους πυραύλους S-400, ο Ερντογάν ανέφερε τα εξής:

«Ο Τραμπ δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να αναφέρει το θέμα με τους S-400.  Αυτό δείχνει την σημασία της δικής μας αποφασιστικής στάσης. Υπάρχει βέβαια και το εξής. Αν οι Αμερικάνοι δεν είναι σε θέση να μας προσφέρουν κάτι ανάλογο, δεν μπορούν να μας πουν τίποτα».

Ο Πρόεδρος τηςΤουρκικής Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρόσθεσε ότι ο κόσμος παραμένει σιωπηλός όσον αφορά τους Ροχίνγκια.

TRT Τουρκίας

 

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online