Ερντογάν: Προδοσία κατά της Τουρκίας το παράνομο δημοψήφισμα στην ΠΚΔΙ

TRT  ΤΟΥΡΚΙΑΣ

TRT Τουρκίας

 

 

 

 

Προδοσία κατά της Τουρκίας χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το χθεσινό  δημοψήφισμα ανεξαρτησίας στην Περιφερειακή Κουρδική Διοίκηση του Ιράκ.

«Αν τα μέλη της διαμελιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης PKK πανηγυρίζουν πριν ακόμα ανοίξουν οι κάλπες, τότε εκεί πέρα ούτε αθωότητα υπάρχει ούτε και νομιμότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν στην ομιλία που έκανε στην «Τελετή Έναρξης του Ακαδημαϊκού Έτους 2017-2018» στην Άνκυρα.

Η Τουρκία μέχρι την τελευταία στιγμή πίστευε ότι ο Μπαρζανί δεν θα υπέπιπτε σε τέτοιο λάθος, ανέφερε.

«Κάναμε λάθος. Η απόφαση αυτή που λήφθηκε σε μια περίοδο που οι σχέσεις μας είναι οι καλύτερες στην Ιστορία αποτελεί μια προδοσία κατά της χώρας μας», τόνισε κατηγορηματικά.

Η ΠΚΔΙ επέμεινε στη διεξαγωγή του παράνομου δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας παρά τις προειδοποιήσεις και όλες τις αντιρρήσεις, είπε ο ΠτΔ και πρόσθεσε πως η ψηφοφορία αυτή δεν έχει καμία εγκυρότητα σύμφωνα με το ιρακινό σύνταγμα και πως ο μοναδικός του υποστηρικτής είναι το Ισραήλ.

«Εγκρίθηκε με 90-92%. Έχει καμία αξία; Ποιος θα δεχτεί την ανεξαρτησία σου; Το Ισραήλ. Ο κόσμος όμως δεν αποτελείται από το Ισραήλ», δήλωσε.

Στο τραπέζι βρίσκονται όλες οι πιθανότητες από τις οικονομικές κυρώσεις μέχρι τις στρατιωτικές επιλογές, ανέφερε ο Πρόεδρος της Τουρκικής  Δημοκρατίας, και πρόσθεσε πως αν η Τουρκία προχωρήσει σε κυρώσεις όπως κλείσιμο της στρόφιγγας πετρελαίου και παύση της διέλευσης φορτηγών, η ΠΚΔΙ δεν θα βρίσκει τρόφιμα.

«Τότε το Ισραήλ τι θα στείλει σε δαύτους, από πού και πώς; Ορίστε, ας στείλει. Δεν θα σας γλιτώσουν οι ισραηλινές σημαίες που κυματίζουν εκεί πέρα, αυτό να το γνωρίζετε», υπογράμμισε.

Είναι ύποπτα και τα στοιχεία για το ποσοστό συμμετοχής στο παράνομο δημοψήφισμα το οποίο είναι άγνωστο πως και υπό ποιες συνθήκες διεξήχθη, ανέφερε ο Ερντογάν και πρόσθεσε πως διαπράχθηκε κάθε είδους παρανομία από την καταστροφή των δημοτολογίων μέχρι την εξαναγκαστική μετανάστευση ειδικά σε περιοχές όπου πλειοψηφούν οι Τουρκομάνοι και οι Άραβες.

«Αν τα μέλη της διαμελιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης PKK πανηγυρίζουν πριν ακόμα ανοίξουν οι κάλπες, τότε εκεί πέρα ούτε αθωότητα υπάρχει ούτε και νομιμότητα», είπε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online