TRT: Έκκληση Ερντογάν στους πολίτες να μετατρέψουν τα δολάρια σε τουρκικές λίρες

lifespeed.gr


TRT Τουρκίας

 

 

 

 

 

Έκκληση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της  Τουρκία  Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν στους πολίτες να μετατρέψουν τα δολάρια σε τουρκικές λίρες.

Στις δηλώσεις που προέβη σχετικά με τις διακυμάνσεις στη συναλλαγματική ισοτιμία στο Μπάϊμπουρτ όπου βρίσκεται ο Ερντογάν  είπε:

«Το δολάριο δεν μπορεί να ανακόψει την πορεία μας. Μην ανησυχείτε. Όποιος έχει δολάριο, ευρώ, χρυσό κάτω από το μαξιλάρι του ας πάει στις τράπεζες να το ανταλλάξει με τουρκική λίρα. Πρόκειται για έναν εθνικό, ντόπιο αγώνα. Αυτή θα είναι η απάντηση του λαού μου σε αυτούς που έχουν κηρύξει οικονομικό πόλεμο εναντίον μας».

«Ορισμένες χώρες σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την Τουρκία υιοθέτησαν μια στάση που προστατεύει τους πραξικοπηματίες, αγκαλιάζει τους τρομοκράτες και δεν αναγνωρίζει δίκαιο και δικαιοσύνη. Οι αρνητικές εξελίξεις που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στην οικονομία μας είναι μια διαφορετική διάσταση αυτής» σημείωσε.

«Είμαστε προετοιμασμένοι κατά όλων των αρνητικών πιθανοτήτων» ανέφερε ο Ερντογάν και πρόσθεσε:

«Όσοι τρίβουν τα χέρια τους βλέποντας την συναλλαγματική ισοτιμία, τους τόκους και τις απειλές να μην χαίρονται μάταια. Παρόλο που δεν υπάρχει παραμικρό πρόβλημα ούτε στα μακροοικονομικά στοιχεία, ούτε στην παραγωγική δύναμη, ούτε στο επίπεδο απασχόλησης, ούτε στο τραπεζικό της σύστημα της Τουρκίας, υφίσταται τεχνικές διακυμάνσεις χρηματοπιστωτικής αστάθειας. Είναι σαφές πως οι αιτίες αυτών των επιθέσεων οι οποίες βασίζονται σε πολύ απλές διαφορές απόψεων, είναι πολύ διαφορετικές. Οι σχέσεις μας με τις χώρες οι οποίες επιδεικνύουν αυτής της μορφής προσεγγίσεις, έχουν δεχθεί ανεπανόρθωτα πλήγματα. Να είστε σίγουροι πως αυτοί που κάνουν μικρούς υπολογισμούς με το τίμημα να χάσουν την Τουρκία, θα το μετανιώσουν».

Ο Ερντογάν αφού υπογράμμισε πως δεν έχουν καμία ειδική έχθρα κατά καμίας χώρας τόνισε:

«Με όλες τις χώρες συνεργαζόμαστε στα σημεία που ταυτίζονται τα συμφέροντα μας και προσπαθούμε να λύσουμε τα μεταξύ μας ζητήματα μέσω διαβουλεύσεων στα σημεία που δεν ταυτίζονται. Αλλά η υπόθεση αλλάζει όταν στριμώχνεται η Τουρκία στην γωνία και αναγκάζεται να κάνει υποχωρήσεις που θα έβλαπταν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Με συγχωρείται, στο σημείο αυτό εμείς δεν εξαρτόμαστε από κανέναν και δεν πρόκειται».

«Αυτός ο λαός ο οποίος δεν φοβάται τα τανκς, τα αεροσκάφη, τις σφαίρες θα φοβηθεί από τέτοιου είδους απειλές; Αυτοί που σκέφτονται έτσι δεν έχουν γνωρίσει καθόλου αυτόν τον λαό» είπε.

«Έχουμε διανύσει μεγάλη απόσταση με πολλές χώρες για εναλλακτικές λύσεις από το Ιράν μέχρι τη Ρωσία, από την Κίνα μέχρι τις ευρωπαϊκές χώρες» ανέφερε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν μετά από την επίσκεψη του στο Μπάϊμπουρτ μετέβη στο Γκιουμουσχανέ.

Στην ομιλία που εκφώνησε εδώ προς το λαό, ο Πρόεδρος είπε πως τα τουριστικά έσοδα της Τουρκίας το τελευταίο εξάμηνο αυξήθηκαν κατά πάνω από 30%.

Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε και στην τηλεφωνική επικοινωνία που πραγματοποίησε με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν είπε:

«Είχα μια τηλεφωνική συνομιλία με τον κύριο Πούτιν. Φέτος υπάρχει μια έντονη ροή τουριστών από τη Ρωσία. Νομίζω πως περίπου 6 εκατομμύρια τουρίστες θα έρθουν από τη Ρωσία. Οι σχέσεις αυτές μεταξύ μας, οι επικοινωνίες αυτές μας κάνουν ισχυρότερους».

TRT

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online