΄΄ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΜΑΝΘΟΣ ΜΑΝΔΗΛΑΚΗΣ΄΄ σε Κείμενο – Σκηνοθεσία της Βίλιας Χατζοπούλου στο Θέατρο Άλφα

ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΜΑΝΘΟΣ ΜΑΝΔΗΛΑΚΗΣ 

Συντελεστές παράστασης:

Κείμενο – Σκηνοθεσία : Βίλια Χατζοπούλου     

Ηθοποιοί: Ηλίας Βαλάσης, Κατερίνα Γεωργιάδου, Δώρα Γιαννακοπούλου, Μαρία Καλαμποκιά, Αγγελική Μπούρα , Ασημένη Τούντα,  Αντρέας Τσιλιβαράκος 

Σκηνικά – Κοστούμια : Χαρά Κονταξάκη  

Φωτισμοί: Χριστόφορος Κώνστας- Βίλια Χατζοπούλου

Βίντεο – Φωτογραφίες – Αφίσα: Χριστόφορος Κώνστας, Χρήστος Μαγγανάς  @Xsquare DesignLab

Βοηθός σκηνοθέτη: Ευγενία Σταμούλη

Μακιγιάζ : Γιούλη Λιτσαρδάκη

Εταιρία Παραγωγής: ΦΩΤΟΝΙΟ Τέχνης και Πολιτισμού

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Ελίνα Λαζαρίδου – 6972-217615

Περιγραφή

Το έργο «Εγώ δεν είμαι ο  Μάνθος Μανδηλάκης», βασίζεται στο διήγημα «Αίμα στην πόλη μαζί με φως» της Βίλιας Χατζοπούλου και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο θέατρο Άλφα, από τις 16 Μαΐου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη,  για 6 μόνο παραστάσεις.

Στην παράσταση παίζουν : Ηλίας Βαλάσης, Κατερίνα Γεωργιάδου, Δώρα Γιαννακοπούλου, Μαρία Καλαμποκιά, Αγγελική Μπούρα, Ασημένη Τούντα, Αντρέας Τσιλιβαράκος.

Η υπόθεση:

  1. Η μεγάλη απεργία στο εργοστάσιο Φωταερίου βρίσκεται σε εξέλιξη. Η Αθήνα βυθίζεται στο σκοτάδι από άκρη σε άκρη. Δύο άντρες θα αναμετρηθούν με την προδοσία. Ένας τρίτος άντρας θα τους ακολουθήσει θέτοντας το δίκαιο, ως μοναδική αλήθεια. Η απεργία ωστόσο, τους εξοντώνει, τους εξαγριώνει.  Έχουν ήδη δώσει σ΄ αυτόν τον αγώνα περισσότερα απ’ όσα αντέχουν και η πίεση θα προκαλέσει τον θάνατο του ενός. Κάτω από ποιες συνθήκες; Το βαρύ ψέμα του νεκρού είναι μια πράξη θυσίας ή ένας φόνος;

Στην παράσταση «Εγώ δεν είμαι ο Μάνθος Μανδηλάκης»  μαζί με τη μεγάλη ιστορία, παρακολουθούμε και τη μικρή ιστορία των ηρώων μας. Το χτύπημα της μεγάλης ιστορίας τους βρίσκει απροετοίμαστους, όμως, τους αναγκάζει να πάρουν θέση. Η θέση τους είναι η δύναμη που θα κινήσει και τη μεγάλη ιστορία. Θα την αλλάξει για πάντα. Και αυτή είναι η νίκη τους.

Πρεμιέρα 16 Μαΐου

Μόνο για 6 παραστάσεις 

 Δευτέρα 16, 23 και 30 Μαΐου

Τρίτη 17, 24 και 31 Μαΐου 

 

Θέατρο Άλφα 

Πατησίων 37

Τηλέφωνο Ταμείου :  210 520 1828

Προπώληση: www.ticketmaster.gr

Τιμή εισιτηρίου :   10 Ευρώ

4.5.2022