΄΄Ο ΜΠΑΚΑΛΟΓΑΤΟΣ ή ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ ΄΄ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 131

Ο ΜΠΑΚΑΛΟΓΑΤΟΣ ή ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ

Η σπαρταριστή κωμωδία «Της κακομοίρας» (γνωστή και ως  «Ο μπακαλόγατος») του Ντίνου Κατσουρίδη (1963) είναι  πιθανόν, η δημοφιλέστερη κωμωδία του ελληνικού κινηματογράφου και είναι βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο των Χρήστου και Γιώργου Γιαννακόπουλου.  Οι ατάκες που εκτοξεύονταν σε ρυθμό πολυβόλου από τον Ζήκο-Κώστα Χατζηχρήστο, στον καλύτερο ίσως ρόλο της καριέρας του, έχουν μείνει διαχρονικές και επίκαιρες! Η φιλόδοξη παραγωγή παρουσιάζεται στο θέατρο Πειραιώς 131, σε μια ανατρεπτική μουσική διασκευή και σκηνοθεσία του Γιώργου Βάλαρη που επιστρέφει στο γνώριμο επιτυχημένο είδος της μεταφοράς  ταινιών του Ελληνικού κιν/φου, με τον αγαπημένο Γιάννη Ζουγανέλη στον ομώνυμο ρόλο του «Ζήκου» και ένα επιτελείο γνωστών ηθοποιών. Μαζί τους ο σπουδαίος Γιώργος Αρμένης στο ρόλο του μπακάλη!

Συντελεστές

Διασκευή-σκηνοθεσία : Γιώργος Βάλαρης

Σκηνικά: Αντώνης Χαλκιάς

Κοστούμια: Μαρία Κοντοδήμα

Βοηθός σκηνοθέτης: Κωνσταντίνος Φρίγγας

Παραγωγή: ΑΘΗΝΑΙΚΑ ΘΕΑΤΡΑ

 

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Ζουγανέλης, Θανάσης Βισκαδουράκης, Ευτυχία Φαναριώτη, Κατερίνα Τσάβαλου, Ασπασία Κοκόση, Αιμίλιος Ράφτης, ο Σταμάτης Τζελέπης και ο Πέτρος Ξεκούκης.

Στο ρόλο του Παντελή ο Γιώργος Αρμένης.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Ο Ζήκος είναι ένας δαιμόνιος και εύθυμος επαρχιώτης από το Καρπενήσι που δουλεύει υπάλληλος στο μπακάλικο του Παντελή. Είναι ερωτευμένος με την όμορφη νεαρή Φιφίκα, η οποία προσποιείται ότι ανταποκρίνεται στα αισθήματά του, ενώ στην πραγματικότητα αγαπάει τον Κιτσάρα. Ο Παντελής αν και τα παραέχει τα χρονάκια του, θέλει για λογαριασμό του τη νεαρή φίλη της Φιφίκας, τη Λίτσα.

Ο Ζήκος διαρκώς τον κοροϊδεύει για την επιλογή του, αλλά αυτός δεν το βάζει κάτω και μαζί με την κυρά Δέσποινα την προξενήτρα, κανονίζει τους αρραβώνες σε συνεννόηση με τον πατέρα της Λίτσας αλλά ερήμην της ίδιας και αποφασίζουν να το ανακοινώσουν την ημέρα των γενεθλίων της. Η Λίτσα μόλις το μαθαίνει ταράζεται, κλείνεται στο δωμάτιό της και προσπαθεί να κλεφτεί με τον αγαπημένο της, Αργύρη. Όμως το σχέδιό τους γίνεται αντιληπτό την τελευταία στιγμή από την κυρα-Δέσποινα και καταλήγουν όλοι στο σπίτι της Λίτσας για να τους «τσακώσουν».

Τότε, ο πατέρας της Λίτσας, ο κυρ-Μανώλης, θα δεχτεί να την δώσει στον Αργύρη, ενώ και ο Κιτσάρας, μη χάνοντας την ευκαιρία της παρουσίας του πατέρα της Φιφίκας, ζητά και παίρνει το χέρι της με επιτυχία.

ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 131

Διεύθυνση: Πειραιώς 131
Τηλέφωνο: 2103450922
Εισιτήρια:
Τετ- Πέμ- Παρ-Κυρ: Γενική Είσοδος: 20€
Σάββατο βράδυ: Γενική Είσοδος: 22€
Σάββατο απόγευμα: Γενική Είσοδος: 18€
VIP (1η σειρά) όλες τις ημέρες: 25€
Φοιτητικό-Ανέργων-ΑμεΑ (χωρίς κινητικά προβλήματα): 15€
Εισιτήρια: viva.gr, στο τηλεφωνικό κέντρο των Αθηναϊκών Θεάτρων 211.1000.365 και στο Θέατρο Αλίκη, Αμερικής 10, Aθήνα: 2103210021.

Ημέρες & Ώρες παραστάσεων:

Τετάρτη και Κυριακή : 19:00

Πέμπτη:20:00

Παρασκευή : 21:00, Σάββατο 18:00 και 21:00

Διάρκεια παράστασης :  120’ με διάλειμμα

Για ομαδικές κρατήσεις κ. Κώστας Μπάλτας :211- 1026277(11:00 έως 19:00), 6972-217952

 

2.1.2012