΄΄10-θέλει καθημερινό πότισμα η ελευθερία μάτια μου΄΄ στο θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ

10-θέλει καθημερινό πότισμα η ελευθερία μάτια μου

Συντελεστές

Σύλληψη / Έρευνα/ Χορογραφία: Άρτεμις Λαμπίρη

Επί σκηνής: Νίκος Βλαχογιάννης, Μαρία Βούρου, Αντιγόνη Γύρα, Νάντη Γώγουλου, Νώντας Δαμόπουλος, Νίκος Δραγώνας, Ελεάννα Ζώη, Νικολέττα Καρμίρη, Ευθύμης Μοσχόπουλος, Αλέξης Τσιάμογλου.

Δραματουργία: Μπετίνα Παναγιωτάρα

Μουσική Διδασκαλία / συντονισμός:Natasha Martin

Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου

Βοηθός χορογράφου: Μίνα Ντάλη

Φωτογράφος : Παύλος Μαυρίδης

Επικοινωνία: Μαριάννα Παπάκη

Σχεδιασμός προωθητικού υλικού: Μαύρα Γίδια

Περιγραφή 

Χωρίς ελευθερία είναι ένας μικρός θάνατος οι ζωές μας

Η νέα παράσταση της χορογράφου Άρτεμις Λαμπίρη διερευνά τι σημαίνει ελευθερία, ως βιωμένη εμπειρία που αφήνει το αποτύπωμά της στο σώμα. 10 ερμηνευτές κι ερμηνεύτριες διαφορετικών ηλικιών αφηγούνται ενσώματα τη δική τους ελευθερία και διαπραγματεύονται επί σκηνής τα όρια μεταξύ προσωπικής και συλλογικής ελευθερίας, αφήνοντας το σώμα να μιλήσει για όσα θυμάται, νοιώθει, έχει ζήσει και καταγράψει. Εμπειρίες καταστολής κι απελευθέρωσης γίνονται το επίκεντρο της χορογραφικής διαδικασίας και δημιουργίας. Πώς ορίζεται η έννοια της ελευθερίας, όχι μόνο ιστορικά και φιλοσοφικά, αλλά μέσα από τις προσωπικές ιστορίες του καθενός μας, καθώς και των ερμηνευτών που καλούνται να συνυπάρξουν και να δημιουργήσουν ένα κοινό τόπο μέσα από τη διαφορετικότητά τους.

Τι σχήμα, τι χρώμα, τι μορφές παίρνει η ελευθερία στην καθημερινή μας ζωή;

Η ελευθερία είναι μπλε κι έχει μωβ χρυσόσκονη. Η ελευθερία είναι ηρεμία, είναι η θέα του ορίζοντα, βρίσκεται στη συνύπαρξη και τη μοναξιά, στο φόβο. Η ελευθερία γεννιέται με αγώνα και είναι δικαίωμα. Η ελευθερία είναι η ανεμπόδιστη ανάσα. Συνεντεύξεις από ανθρώπους διαφορετικών γενεών αποτελούν το έναυσμα της χορογραφικής έρευνας και μετασχηματίζονται σε κινητικό υλικό που εξερευνά παράλληλα τις έννοιες του σεβασμού, της ενσυναίσθησης και των ορίων που συν-διαμορφώνουν ένα κοινωνικό σύνολο. Σε μια περίοδο περιορισμού των ατομικών ελευθεριών, η χορογράφος καταπιάνεται με ένα επίκαιρο θέμα και μέσω αυτοσχεδιαστικών πρακτικών δημιουργεί από κοινού με τους ερμηνευτές και τις ερμηνεύτριες 10 διαφορετικές παραστάσεις.

θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ

8 – 17 Μαΐου

Εισιτήρια : 10Ευρώ

8.5.2022