Άδωνις Γεωργιάδης: Επαφές υψηλού επιπέδου για τη συνέχεια της καλής πορείας των επενδύσεων της Σ. Αραβίας στην Ελλάδα

Με την υποδοχή του υπουργού Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας, Καλίντ μπιν Αμπντουλαζίζ αλ Φαλίχ (Khalid bin Abdulaziz Al-Falih) και την επίσκεψη στην Αλ Ούλα, εμπορικό σταυροδρόμι του αραβικού κόσμου κατά την αρχαιότητα, ξεκίνησε η επίσκεψη της ελληνικής κυβερνητικής και επιχειρηματικής αποστολής στη Σαουδική Αραβία, που στοχεύει στην προώθηση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων, με έμφαση στην προσέλκυση επενδύσεων .
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Ξεκινήσαμε ήδη τις επαφές υψηλού επιπέδου για τη συνέχεια της καλής πορείας των επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας στην Ελλάδα.

Πρώτη ημέρα της επισκέψεως στη Σαουδική Αραβία, με τους συνάδελφους Κώστα Φραγκογιάννη, Ιωάννη Τσακίρη και Σοφία Ζαχαράκη, λάβαμε μια καταπληκτική φιλοξενία από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, σε έναν εκπληκτικό χώρο την Αλ Ούλα. Γνωρίσαμε την παράδοσή τους, αλλά ξεκινήσαμε ήδη και τις επαφές υψηλού επιπέδου για τη συνέχεια της καλής πορείας των επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας στην Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης από την Αλ Ούλα, κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψης της ελληνικής αποστολής δήλωσε:

«Με τη Σαουδική Αραβία έχουμε μια φιλική , ιστορική, πολιτική σχέση και θέλουμε να την κεφαλαιοποιήσουμε προς όφελος της ελληνικής οικονομίας, της ανάπτυξης και της εξωστρέφειας.

Έχουμε μαζί μας 43 ελληνικές επιχειρήσεις, 55 επιχειρηματίες. Μία αποστολή περίπου 110 ατόμων. Είμαστε 4 υπουργοί της κυβέρνησης. Θα συναντηθούμε με 7 υπουργούς της Σαουδικής Αραβίας. Πρόκειται να γίνουν περίπου 220 διμερείς επιχειρηματικές συναντήσεις (Β2Β), ανέφερε.

Προσδιόρισε πως στόχος «είναι να επιστρέψουμε, έχοντας κεφαλαιοποιήσει τη μεγάλη, σκληρή δουλειά που έχει κάνει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και το υπουργείο Εξωτερικών στην κατεύθυνση της αναθέρμανσης των διμερών σχέσεων και της δημιουργίας επενδυτικών προτάσεων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Σαουδική Αραβία».

13.3.2022