Άνοιξαν οι κάλπες για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Στις 8 το πρωί της Κυριακής  ανοίγουν οι κάλπες για τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την ανάδειξη προέδρου. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 8:00 π.μ. και θα κλείσουν στις 8:00 μ.μ. και αναμένεται να λάβουν μέρος δεκάδες χιλιάδες πολίτες. Τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα αναμένονται λίγο μετά τις 10 μ.μ.

Έφη Αχτσιόγλου, Στέφανος Κασσελάκης, Νίκος Παππάς, Στέφανος Τζουμάκας και Ευκλείδης Τσακαλώτος διεκδικούν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Βρείτε όλες τις ειδήσεις από τους υποψηφίους για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στο left.gr

Δικαίωμα έχουν όλα τα εγγεγραμμένα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ νέα μέλη, με δικαίωμα ψήφου, θα μπορούν να εγγράφονται και επί τόπου την ημέρα της ψηφοφορίας. Έχουν οριστεί 570 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Και όσοι είναι ήδη μέλη και όσοι εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα ανά την Ελλάδα, ακόμη κι αν βρίσκονται εκτός της εκλογικής τους περιφέρειας.

Μαζί τους πρέπει να έχουν αστυνομική ταυτότητα, ή διαβατήριο, ή δίπλωμα οδήγησης, ή βιβλιάριο Υγείας, ή άδεια διαμονής, ή visa, ή μπλε βεβαίωση. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία έχει οριστεί καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ. Οι μετανάστες και όσοι είναι κάτω των 17 οφείλουν να επιδείξουν νόμιμο έγγραφο που να προκύπτει ταυτοπροσωπία τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

Για τους κατοίκους εξωτερικού η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά από τις 8.00 π.μ. μέχρι τις 8.00 μ.μ. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσοι έχουν εγγραφεί στον isyriza μέχρι και την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου στις 14:00 ώρα Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι εφόσον με βάση τα αποψινά αποτελέσματα απαιτηθεί δεύτερος γύρος, αυτός θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου.

Περισσότερα στην ιστοσελίδα vote.syriza.gr

Πού ψηφίζουν οι υποψήφιοι πρόεδροι

Η Έφη Αχτσιόγλου θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο του Περιστερίου (Εκθεσιακός χώρος Δημαρχείου Περιστερίου, Καραθεοδωρή 1), στις 10:00.

Ο Στέφανος Κασσελάκης θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο του Περιστερίου (Εκθεσιακός χώρος Δημαρχείου Περιστερίου, Καραθεοδωρή 1), στις 12:30.

Ο Νίκος Παππάς θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο της Καισαριανής (Δημαρχείο Καισαριανής, αίθουσα εκδηλώσεων, Βρυούλων 125 & Φιλαδελφείας), στις 8:45.

Ο Στέφανος Τζουμάκας θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο της Καλλιθέας (Σχολικό Συγκρότημα Αγίου Νικολάου, Λεωφόρος Ελ. Βενιζέλου 175), στις 12:00.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο εκλογικό Κέντρο Νέας Ιωνίας (1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας, Κρήτης 77, Νέα Ιωνία), στις 13:00.

Η συμμετοχή είναι δύναμη για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Καλούμε τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογές αύριο Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου», τόνισε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Στέργιος Καλπάκης. «Ζητάμε από τον κόσμο να έρθει και μέσα από τη συμμετοχή του, να δώσει δύναμη στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στην αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας, ώστε την επόμενη μέρα να δώσουμε από καλύτερη θέση τις πολιτικές μάχες απέναντι στη ΝΔ, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τις πολιτικές του», υπογράμμισε.

Οι εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διεξάγονται εξ αναβολής, κατόπιν μετάθεσής τους κατά μία εβδομάδα λόγω των καταστροφών της κακοκαιρίας Daniel στη Θεσσαλία. Διεξάγονται επίσης λίγες ώρες μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, ύστερα από μεθοδεύσεις του Μαξίμου με τη διοίκηση της Έκθεσης, οι οποίες κατέληξαν στη «δέσμευση» του διημέρου, που παραδοσιακά τοποθετείται η εμφάνιση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για χάρη των αναγκών του προγράμματος του πρωθυπουργού.

 

Κώστας Μεσσηνέζης – Δημοσιογράφος

17.9.2023