Έκθεση φωτογραφίας JAZZ MOMENTS SYROS JAZZ FESTIVAL ANDREAS ZACHARATOS

 10  Χρόνια SYROS JAZZ FESTIVAL 2022  

JAZZ MOMENTS
ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ  ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΧΑΡΑΤΟΥ

Ο βραβευμένος Έλληνας Φωτογράφος  στα πλαίσια του  10ου SYROS JAZZ FESTIVAL 2022  παρουσιάζει το διαχρονικό φωτογραφικό του έργο JAZZ MOMENTS  στην Αίθουσα Τέχνης
Γ & Ε Βάτη  Πλατεία Μιαούλη – Ερμούπολη  Σύρου   8-11/9/2022 .

O Ανδρέας Ζαχαράτος προσεγγίζει την ελληνική & διεθνή τζαζ σκηνή αιχμαλωτίζοντας στιγμές που βρίσκεται διάχυτο το συναίσθημα και ο δυναμισμός της Τζαζ μουσικής. Κάθε νότα μεταφράζεται σε κλικ και κάθε ακουστικό συναίσθημα σε μία φωτογραφική σύνθεση.

« Είναι φανερό ότι ο Ανδρέας Ζαχαράτος, χώρια από τα άλλα ενδιαφέροντά του, ασχολήθηκε επί πολλά χρόνια με τους μουσικούς της τζαζ εν δράσει ή εν αναπαύσει και πολύ σπάνια ποζάροντας. Οι φωτογραφίες αποδεικνύουν  την προσήλωσή του στους ανθρώπους, το σώμα τους και την εκφραστική που συμβαδίζει με κάθε κομμάτι – συγκέντρωση, ένταση, ευφορία, έκσταση. Επίσης, ένα γενικό χαρακτηριστικό είναι ο τρόπος που εκμεταλλεύεται καλλιτεχνικά τον φωτισμό του χώρου και των προσώπων, τις σκιές και τις λάμψεις, τις λεπτομέρειες του σώματος και των μουσικών οργάνων, το τυχαίο ή το επιλεγμένο περίγραμμα.
Αυτό επιβεβαιώνεται και από το εκτυπωμένο αποτέλεσμα, γιατί οι φωτογραφίες του δεν είναι στατικές. Το βλέπεις, έχουν κινητικότητα. Δίνουν ερεθίσματα στον θεατή να προσδιορίσει τον ήχο και να προεκτείνει την μουσική έξω από το πλαίσιο της εικόνας ».

Σάκης Παπαδημητρίου, Μουσικός-συγγραφέας


INFO

10ο SYROS JAZZ FESTIVAL 2022
«JAZZ MOMENTS »
ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ  ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΧΑΡΑΤΟΥ
Αίθουσα Τέχνης Γ & Ε Βάτη
Επιμέλεια έκθεσης : Τζένη Λυκουρέζου
Πλατεία Μιαούλη – Ερμούπολη  Σύρου
8-11 Σεπτέμβρη 2022
Ώρες λειτουργίας  11.00-13.00  18.00-23.30
Εγκαίνια  Πέμπτη  8 /9 /2022 ώρα 19.00
Διοργάνωση: ΑΜΚΕ ReSolution.
Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
και του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.
Υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ανδρέας Ζαχαράτος

Ο Ανδρέας Ζαχαράτος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961 ,εργάζεται ως Διευθυντής Φωτογραφίας από  1985 έως σήμερα σε κινηματογράφο και τηλεόραση (Ε.Ρ.Τ. Α.Ε ). Ασχολείται με την   καλλιτεχνική  Φωτογραφία  από το 1978  και έχει πραγματοποιήσει  35 ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας σε Ελλάδα και Ευρώπη με τις φωτογραφικές ενότητες …μια μέρα ένα πέταγμα αετού – THE GREEK ICON- JAZZ MOMENTS – Μάνη από Πέτρα & Χρόνο – Η Γλυκιά Φωνή της Φύσης – Η Άλλη Ελλάδα – Αυτή η Χώρα αυτή η Ομορφιά .
Από το 1985- -2006 μέλος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας.
Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής λέσχης LEICA .
Έργα του υπάρχουν στην συλλογή της  iFocus Photo Gallery  στην Αθήνα.

24.8.2022