Έκρηξη σε τζαμί του Πακιστάν – Τουλάχιστον 33 νεκροί και πάνω από 150 τραυματίες

Μια βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε ένα πολυσύχναστο τζαμί στην Πεσαβάρ του Πακιστάν σκότωσε τουλάχιστον 34 ανθρώπους τη Δευτέρα, η τελευταία επίθεση με στόχο την αστυνομία σε αυτή τη βορειοδυτική πόλη όπου οι ισλαμιστές μαχητές παραμένουν ενεργοί. Αξιωματούχοι του νοσοκομείου της πόλης όπου μεταφέρθηκαν τουλάχιστον 147 τραυματίες είπαν ότι πολλοί από αυτούς είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο πρωθυπουργός Σεμπάζ Σαρίφ χαρακτήρισε την έκρηξη επίθεση αυτοκτονίας. Ο αξιωματούχος της αστυνομίας Σικαντάρ Χαν πρόσθεσε ότι 260 πιστοί βρίσκονταν τη στιγμή της έκρηξης μέσα στο τζαμί.

Κανένας δεν έχει ακόμη αναλάβει την ευθύνη για την έκρηξη που σημειώθηκε στη διάρκεια της μεσημεριανής προσευχής και είχε ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει ένας τοίχος καταπλακώνοντας τους πιστούς.

Διαβάστε περισσότερα..Έκρηξη σε τζαμί του Πακιστάν – Τουλάχιστον 33 νεκροί και πάνω από 150 τραυματίες – ΑΠΕ-ΜΠΕ (amna.gr)

Φωτό: reuters news Βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε τζαμί στο Πακιστάν σκοτώνει 32, με στόχο αστυνομικούς | Ρόιτερς (reuters.com)