Ένοπλος στο αεροδρόμιο του Αμβούργου κρατά όμηρο την κόρη του

Η κυκλοφορία στο αεροδρόμιο του Αμβούργου παρέμενε σε αναστολή σήμερα το πρωί εξαιτίας περιστατικού ομηρείας στη πίστα του αερολιμένα, μετά την φερόμενη ως απαγωγή παιδιού από τον πατέρα του στο πλαίσιο ενδοοικογενειακής διαμάχης, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Ένας ένοπλος παραβίασε μια πύλη με το όχημά του γύρω στις 8 μ.μ. το Σάββατο και μπήκε στην πίστα του αεροδρομίου, δήλωσε ο Τόμας Γκέρμπερτ, εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας. Ο άνδρας πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα αφού εισήλθε στον χώρο. Πέταξε δύο φλεγόμενα μπουκάλια από το αυτοκίνητο, “ένα είδος κοκτέιλ μολότοφ”, δήλωσε ο Gerbert.

Δεν προκλήθηκαν ζημιές και η πυροσβεστική υπηρεσία του αεροδρομίου κατάφερε να σβήσει τους εμπρηστικούς μηχανισμούς. Ο άνδρας σταμάτησε στην πίστα δίπλα σε ένα επιβατικό αεροπλάνο της Turkish Airlines.

Φωτογραφίες από το αεροδρόμιο το βράδυ έδειχναν μια κατεστραμμένη μπάρα μέσα από την οποία ο άνδρας είχε προφανώς πέσει. Η σύζυγος του άνδρα είχε προηγουμένως επικοινωνήσει με την κρατική αστυνομία για πιθανή απαγωγή παιδιού, δήλωσε ο εκπρόσωπος. Η εκπρόσωπος της αστυνομίας Sandra Levgrün δήλωσε στο NDR 90,3 το πρωί της Κυριακής ότι οι διαπραγματεύσεις με τον ομηρία βρίσκονταν σε εξέλιξη εδώ και αρκετές ώρες.

«Η επιχείρηση της αστυνομίας συνεχίζεται, η εναέρια κυκλοφορία παραμένει μέχρι νεοτέρας σε αναστολή», ανέφερε η διοίκηση του αεροδρομίου σήμερα το πρωί στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter).

«Κινητοποιήσαμε ψυχολόγους της αστυνομίας και τώρα μιλάμε με τον δράστη, ελπίζουμε σε μια λύση μέσω διαπραγμάτευσης», δήλωσε από την πλευρά της η εκπρόσωπος της αστυνομίας Σάντρα Λέβγκρουν, στο τηλεοπτικό δίκτυο NDR. Η ίδια δήλωσε ότι είναι «πολύ καλή ένδειξη» ότι ο πατέρας της οικογένειας παραμένει σε επικοινωνία με τις αρχές «για τόσο μεγάλο διάστημα».

Η αστυνομία δήλωσε ότι πιστεύει ότι το περιστατικό συνδέεται με «διαμάχη για την επιμέλεια ενός παιδιού».

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, στο αυτοκίνητο επιβαίνουν ένας πατέρας και το παιδί του. Η εφημερίδα Bild ανέφερε ότι ο άνδρας είναι 35 ετών και τουρκικής υπηκοότητας ενώ το παιδί είναι ένα κορίτσι 4 ετών. Η αστυνομία ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις γίνονται στα τουρκικά.

Νωρίτερα, η σύζυγος του οδηγού του αυτοκινήτου είχε ενημερώσει την αστυνομία για την απαγωγή του παιδιού, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Χθες βράδυ, 17 πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες να προσγειωθούν στο Αμβούργο, με 3.200 επιβαίνοντες, κατευθύνθηκαν σε άλλα αεροδρόμια. Για σήμερα, είναι προγραμματισμένες 286 πτήσεις, που μεταφέρουν 34.500 επιβάτες.

5.11.2023