Έφτασαν οι πρώτοι 17 Έλληνες από το Σουδάν στην Ελευσίνα – Άλλοι 7 Έλληνες και μέλη οικογένειων από το Σουδάν έφθασαν στην Ιορδανία

13 Έλληνες και 4 άλλοι υπήκοοι σύζυγοι Ελλήνων μεταξύ των οποίων τρία παιδιά και ένας τραυματίας χειρουργημένος στα πόδια, έφτασαν στην 112 Πτέρυγα Μάχης σήμερα, Τρίτη 25 Απριλίου, στις 10:30. Την αποστολή υποδέχθηκαν ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Ανδρέας Κατσανιώτης, και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Οι 17 αναχώρησαν χθες από το Τζιμπουτί και μέσω Ασουάν της Αιγύπτου έφτασαν σήμερα στην Ελευσίνα.

Η Ελληνική αποστολή, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά, προσγειώθηκε με μεταγωγικό αεροσκάφος C-27J Spartan της Πολεμικής Αεροπορίας στο αεροδρόμιο του Τζιμπουτί. Εκεί, τους υποδέχθηκαν ο υπουργός Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας της Δημοκρατίας του Τζιμπουτί, Mahamoud Ali Youssouf, η επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Τζιμπουτί, Sylvie Tabesse, και η πρέσβειρα της Ελλάδας στην Αιθιοπία, Άννα Φάρου.

Εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, ο κ. Χαρδαλιάς ευχαρίστησε την κυβέρνηση του Τζιμπουτί για τη αμέριστη φροντίδα και παροχή διευκολύνσεων σε κάθε τομέα στους Έλληνες που έφτασαν από το Σουδάν.Άλλοι 7 Έλληνες και μέλη των οικογένειων από το Σουδάν έφθασαν στην Ιορδανία

Άλλοι 7 Έλληνες και μέλη των οικογένειων από το Σουδάν έφθασαν στην Ιορδανία

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών για απεγκλωβισμό επιπλέον επτά ατόμων, Ελλήνων και μελών των οικογενειών τους, από το Σουδάν:

“Επτά επιπλέον  άτομα, Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους,   απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν και αφίχθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες (25.04.2023), με πτήση ολλανδικού αεροσκάφους,  στην  Άκαμπα της Ιορδανίας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στον Ολλανδό ομόλογό του, Wopke Hoekstra, για τη βοήθεια της χώρας του  στις προσπάθειες απεγκλωβισμού Ελλήνων και μελών των οικογενειών τους από το Σουδάν.

Η διαδικασία και οι ενέργειες για τον απεγκλωβισμό συμπατριωτών μας και μελών των οικογενειών τους από το Σουδάν συνεχίζονται  πάντοτε σε στενό συντονισμό με τους εταίρους στην ΕΕ και τους συμμάχους μας.”

25.4.2023