Έφυγε από τη ζωή ο πρώην δήμαρχος Νέας Ερυθραίας Δημήτρης Μπουρίκας

Έφυγε από τη ζωή, ο πρώην δήμαρχος Νέας Ερυθραίας (2002-2006), γιατρός Δημήτρης Μπουρίκας.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα γίνει την  Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023, στις 15.00 στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ερυθραίας και η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο Νέας Ερυθραίας με δημοτική δαπάνη τιμής ένεκεν. Σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής προς τον εκλιπόντα πρώην Δήμαρχο υψώθηκαν μεσίστιες οι σημαίες στα δημοτικά κτίρια.

Ο Δήμος Κηφισιάς και ο απερχόμενος δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους, για την απώλεια του πρώην Δημάρχου Ν. Ερυθραίας, Ιατρού Δημητρίου Μπουρίκα: “Δραστήριος Δήμαρχος, υπηρέτησε τη Νέα Ερυθραία την περίοδο 2002-2006. Σημαντική ήταν η προσφορά του στην τοπική κοινωνία όχι μόνο ως Δήμαρχος αλλά ως Άνθρωπος και Ιατρός με υψηλό επιστημονικό επίπεδο. Δοτικός, απλός, φιλάνθρωπος, καλοσυνάτος είχε αναπτύξει μία πολύ όμορφη σχέση με τους πολίτες. Με ανθρωπιά και αλληλεγγύη άσκησε το λειτούργημα του καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας του με γνώμονα πάντα το καλό των συμπολιτών του. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του” .

Ο νέος δήμαρχος Κηφισιάς Βασίλης Ξυπολυτάς, στη συλλυπητήρια δήλωσή του για την απώλεια του Δημήτρη Μπουρίκα αναφέρει:«Η πρόωρη απώλεια του Δημήτρη Μπουρίκα μας γεμίζει όλες και όλους θλίψη. Η αγάπη για τον τόπο του, τον οδήγησε στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τον οποίο συνδέθηκε με πάθος. Δυναμικός, πάντα χαμογελαστός, πρωτοπόρος, ανιδιοτελής, πραγματικός δημοκράτης και με βαθιά διάθεση προσφοράς. Ο Ιατρός Δήμαρχος Δημήτρης Μπουρίκας, θα μας λείψει. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του».

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Δήμου, στην οποία  αναφέρει: “Ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Δήμου Κηφισιάς εκφράζει την βαθιά του θλίψη για την μεγάλη απώλεια του αγαπητού συμπολίτη μας και   Δημάρχου του πρώην Δήμου   Νέας Ερυθραίας Δημήτρη Μπουρίκα . Ο Δημήτρης Μπουρίκας ως εξαίρετος επιστήμονας άσκησε το λειτούργημα της ιατρικής – παιδοχειρουργικής με ευσυνειδησία και με γνώμονα την ανθρώπινη αλληλεγγύη όχι μόνο για τους συντοπίτες του αλλά και για κάθε συνάνθρωπό μας. Για τον λόγο αυτό  το κενό  που αφήνει δεν είναι απλά δυσαναπλήρωτο αλλά αναπλήρωτο.  Η πατρική στοργή με την οποία περιέβαλλε όχι μόνο τους μικρούς του ασθενείς αλλά και όλους τους συμπολίτες του μαζί με το ήθος και την αισιοδοξία την οποία μετέδιδε, θα πρέπει να παραμείνει ως φωτεινό παράδειγμα για όλους εμάς”.

21.12.2023