Αίγυπτος: 5 στρατιωτικοί, 7 τζιχαντιστές νεκροί σε νέα επίθεση στο Σινά

Τα ξημερώματα της Τετάρτης σε επίθεση πέντε μέλη των ένοπλων δυνάμεων και επτά τζιχαντιστές σκοτώθηκαν, σε νέα επίθεση στην περιοχή της Χερσονήσου του Σινά (ανατολικά), όπου μαίνεται τζιχαντιστική εξέγερση τα τελευταία χρόνια, ανακοίνωσε το αιγυπτιακό γενικό επιτελείο.

«Ένας αξιωματικός και τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι δύο στρατιώτες τραυματίστηκαν», ανέφερε σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε εκπρόσωπος του αιγυπτιακού γενικού επιτελείου.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση του είδους μέσα σε χρονικό διάστημα μικρότερο της εβδομάδας.

Το Σάββατο, ο στρατός έκανε λόγο για 11 νεκρούς στρατιωτικούς και άλλους 5 τραυματίες στην προσπάθεια αποτροπής «τρομοκρατικής» ενέργειας κοντά στη Διώρυγα του Σουέζ, στο Σινά. Την ευθύνη ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), μέσω του οργάνου προπαγάνδας του Άμακ.

Συνολικά, πάνω από χίλιοι τζιχαντιστές και δεκάδες μέλη των δυνάμεων ασφαλείας έχουν σκοτωθεί τα τελευταία τέσσερα και πλέον χρόνια, σύμφωνα με τους επίσημους αριθμούς – οι οποίοι όμως δεν μπορούν να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο, καθώς στην επαρχία του Βόρειου Σινά η πρόσβαση των δημοσιογράφων είναι απαγορευμένη.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ amna.gr