Αίτημα Κ. Πελετίδη να κηρυχθεί ο Ανατολικός Τομέας Πατρών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Την κήρυξη του Ανατολικού Τομέα της Πάτρας  σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης με επιστολή του στον περιφερειάρχη Δ. Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη.

Στην επιστολή του ο δήμαρχος, αναφέρει τα εξής:

«Ύστερα από την καταστροφική πυρκαγιά της 09/07/2024, η Κοινότητα Ανατολικού Τομέα της Δημοτικής Ενότητας του Δήμου Πατρέων, πλήγηκε ιδιαίτερα σφοδρά, καταστράφηκαν κατοικίες, αγροτικές εκτάσεις, χωράφια, υποδομές κλπ.

Για τους παραπάνω λόγους και προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες αποζημίωσης των πληγέντων και αποκατάστασης των υποδομών και λαμβάνοντας υπόψη τα προβλεπόμενα από τη σχετική νομοθεσία, ζητάμε από εσάς να εισηγηθείτε στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας της Τ.Κ. Ανατολικού Διαμερίσματος του Δήμου Πατρέων.

Με την βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο δίκαιο αίτημα του Δήμου μας, είμαστε στη διάθεση σας για κάθε συνεργασία».

Την επιστολή του ο Δήμαρχος, την κοινοποιεί στον, Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, τον Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Αχαΐας, Χαράλαμπο Μπονάνο και τον Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

11.7.2024