ΑΔΕΔΥ: Χορήγηση άτοκων δανείων σε πλημμυροπαθείς δημοσίους υπαλλήλους

Τη χορήγηση άτοκων δανείων σε πλημμυροπαθείς δημοσίους υπαλλήλους  από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων ζητά η ΑΔΕΔΥ προκειμένου να διευκολυνθούν να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες δυσκολίες της καθημερινότητάς του.

Η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι στήριξε εξ αρχής τα αιτήματα όλων των πλημμυροπαθών για μέτρα ουσιαστικής στήριξης και αποκατάστασης τους από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, με άμεση χορήγηση όλων των αναγκαίων αποζημιώσεων.

Τονίζει ωστόσο πως «δεδομένου ότι οι αποζημιώσεις καθυστερούν και οι καθημερινές ανάγκες «τρέχουν» θεωρούμε αναγκαία την άμεση πρόσθετη στήριξη πλημμυροπαθών δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι όπως γνωρίζετε όλα τα χρόνια ασφάλισής τους εισφέρουν και στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων.

Στην κατεύθυνση αυτή και στη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν σήμερα αρκετοί δημόσιοι υπάλληλοι με μεγάλες καταστροφές ακόμα και της κύριας κατοικίας τους, ζητάμε να ληφθεί άμεσα απόφαση από τη διοίκηση του Ταμείου χορήγησης άτοκων δανείων, προκειμένου να διευκολυνθούν να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες δυσκολίες της καθημερινότητάς του».

21.10.2023