Αλέξης Τσίπρας: Ένοχος ο Μητσοτάκης για τις υποκλοπές

Ολομέτωπη και σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των υποκλοπών εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξή του στο STAR Channel και τη Μάρα Ζαχαρέα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τόνισε ότι ο πρωθυπουργός είναι ένοχος καθώς δεν απαντάει επί τέσσερις μήνες και μίλησε για κατάλυση της δημοκρατικής λειτουργίας, εφόσον αποδειχθούν τα όσα ζοφερά βλέπουν το φως της δημοσιότητας όλο αυτό το διάστημα μέσα από το σκάνδαλο των υποκλοπών

Ειδικότερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρύβεται. «Δεν ήρθε όταν συζητάγαμε το πόρισμα της εξεταστικής, κρύφτηκε από την PEGA, κρύβεται από τη Βουλή Έχετε δει κανέναν αθώο να κρύβεται; Οι ένοχοι κρύβονται» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες «συμπτώσεις» που τελικά αποκαλύφθηκε ότι δεν ήταν συμπτώσεις.

«Είναι 4 μήνες που έχει αποκαλυφθεί ότι ο κύριος Ανδρουλάκης παρακολουθείτο και από την ΕΥΠ και από το Predator. Το ίδιο και ο Θανάσης Κουκάκης. Ο κύριος Σπίρτζης δέχτηκε το ίδιο λινκ με τον κύριο Ανδρουλάκη που παρακολουθείτο από την ΕΥΠ. Όταν ο Κουκάκης πήγε στην ΑΔΑΕ, ο Μητσοτάκης έσπευσε να απαγορεύσει να δοθούν στοιχεία. Όταν ο Ανδρουλάκης πήγε στην ΑΔΑΕ, ο κ. Κοντολέων κατέστρεψε όλα τα στοιχεία. Όταν ο Σπίρτζης έκανε επίκαιρη ερώτηση στις 15 Νοεμβρίου 2021 λέγοντας ότι η ΕΠΥ παρακολουθεί πολίτες, την ίδια μέρα δέχτηκε το κακόβουλο λογισμικό. Έχουμε μία σειρά από συμπτώσεις. Δεν είναι συμπτώσεις αυτά».

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι «τέσσερις μήνες ο κύριος Μητσοτάκης επικαλείται το απόρρητο και δεν δίνει απαντήσεις. Άρα είναι ένοχος. Δεν μπορεί η δημοκρατία να βυθίζεται στο σκοτάδι» και πρόσθεσε: «Εγώ δεν είμαι ντετέκτιβ, είμαι αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης και θεσμικά ζητάω απαντήσεις. Ρωτάω αν κάποιοι από αυτούς τους υπόλοιπους 31 ήταν και υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ. Και δεν έρχεται να απαντήσει στη Βουλή. 4 μέρες που έχω κάνει την ερώτηση, κανείς δεν έχει απαντήσει. Οφείλουμε να θέτουμε ερωτήματα. Οφείλει να απαντήσει. Τα στοιχεία υπάρχουν».

Απαντώντας για το ενδεχόμενο λειτουργίας παράνομων λογισμικών επί ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «δεν αποκλείω την πιθανότητα να υπήρχε» όμως «εδώ έχουμε την λειτουργία του παράνομου λογισμικού με ένα κέντρο που είχε διασύνδεση με την ΕΥΠ και το Μέγαρο Μαξίμου». Σχολίασε ότι «αν ο κ.πρωθυπουργός δεν γνώριζε θα πρόκειται για έναν πρωθυπουργό μειωμένου καταλογισμού άρα ανεπαρκή» ενώ αν γνώριζε πρόκειται για «έναν πρωθυπουργό ανασφαλή και αδίστακτο». Εντύπωση μάλιστα προκάλεσε το γεγονός του ερωτήματος που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας: «Υπάρχει υπουργός του κ.Μητσοτάκη που ήταν επισυνδεδεμένος επισήμως από την ΕΥΠ;»  αναρωτήθηκε προσθέτοντας αν «υπάρχει δημοσιογράφος που ήταν επισυνδεδεμένος;».

«Time out, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε έτσι» ανέφερε και τόνισε ότι η «δυνατότητα να δοθούν απαντήσεις υπάρχει μόνο από τον πρωθυπουργό. Είτε να δώσει εντολή στον κύριο Δεμίρη είτε να πάει στη Βουλή και να ακυρώσει αυτό που ψήφισε ο ίδιος για να ξαναδώσει τη δυνατότητα στην ΑΔΑΕ να ενημερώνει τους πολίτες και οι υπουργοί να ζητήσουν να μάθουν από τους παρόχους αν ήταν από παρακολούθηση».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν παρέλειψε να σχολιάσει επικριτικά τα όσα είχε δηλώσει η εισαγγελέας της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου, λέγοντας «ζητάω επισήμως από τον καθ’ ύλην αρμόδιο που έχει υπ’ ευθύνη του την ΕΥΠ να απαντήσει. Θεσμικά, ρωτάω. Τα στοιχεία δεν τα έχω εγώ, τα έχουν τρεις πηγές. Είναι η ΕΥΠ, η οποία κρατάει κατάλογο των διατάξεων και των εντολών που δίνει. Είναι οι πάροχοι, οι τηλεπικοινωνιακοί, που παίρνουν τις διατάξεις. Και είναι και η κ. Βλάχου, η εισαγγελέας της ΕΥΠ, η οποία υπογράφει διατάξεις. Η κυρία Βλάχου η οποία ήρθε με θράσος στον ναό της Δημοκρατίας, στη Βουλή των Ελλήνων, στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας και μας είπε ότι έχω ανεξέλεγκτη κρίση και άμα γουστάρω μπορώ να υπογράφω διάταξη να παρακολουθώ και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θυμίζοντας μας σκοτεινές εποχές της δεκαετίας του ’60 του αλήστου μνήμης εισαγγελέα Κόλλια. Μπορεί να βγει να δηλώσει δημόσια, ευθαρσώς ότι δεν έχει υπογράψει καμία διάταξη παρακολούθησης άλλων πολιτικών προσώπων, υπουργού της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη ή άλλων σημαίνοντων προσώπων; του δημόσιου βίου; Ζητάμε απαντήσεις».

10.11.2022