Αλέξης Τσίπρας: Αν ο Μητσοτάκης «μυρίζει» εκλογές, έχει την ευθύνη να τις προκηρύξει άμεσα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη από το βήμα του συνέδριου που διοργανώνει η εφημερίδα Ναυτεμπορική με τίτλο: «Ελληνική Οικονομία & Επιχειρηματικότητα: Προκλήσεις και Ευκαιρίες σε ένα απρόβλεπτο μέλλον».

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως η καλύτερη δυνατή εξέλιξη για τον τόπο και την οικονομία είναι η προκήρυξη εκλογών, ρίχνοντας τα πυρά του στον πρωθυπουργό για την αλλοπρόσαλλη πολιτική του στην αντιμετώπιση των μεγάλων κρίσεων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επεσήμανε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι παράγοντας πολιτικής αστάθειας και πρωθυπουργός με ημερομηνία λήξης, υπογραμμίζοντας ότι «η πολιτική αλλαγή σήμερα είναι μια ανάγκη για να επανέλθουμε στη θεσμική ομαλότητα και την αποκατάσταση του κράτους δικαίου, μετά από όσα έχουν συμβεί».

Τα όσα δυσώδη βγαίνουν στο φως τις τελευταίες εβδομάδες, δείχνουν ότι μάλλον ζούμε τις τελευταίες μέρες της Πομπηίας, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας,  αναφέροντας ότι «αυτό που γίνεται σήμερα στη χώρα είναι μια γιγαντιαία και άδικη αναδιανομή του εισοδήματος και του πλούτου.Μέσα από την υψηλή έμμεση φορολογία και τους τρομακτικούς λογαριασμούς του ρεύματος. Μια άδικη αναδιανομή πλούτου από τους πολλούς στους ισχυρούς».

Αναφερόμενος στο “big bang” που προκαλεί στην παγκόσμια κοινότητα και τη διεθνή οικονομία η πανδημία και η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επεσήμανε ότι  σε αντίθεση με την Ευρώπη, που η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών επένδυσε στα δημόσια συστήματα υγείας  και αντιμετώπισαν την οικονομική και ενεργειακή κρίση με κρατικοποιήσεις στην ενέργεια, με παρεμβάσεις στον κατώτατο μισθό, με ενεργοποίηση των μηχανισμών ελέγχου και συγκράτησης των τιμών, στην Ελλάδα  αφήνουμε την αγορά χωρίς καμία ρύθμιση και κυρίως χωρίς κανέναν έλεγχο να διαμορφώνει τις τιμές.

«Τα αποτελέσματα τα βιώνει κάθε νοικοκυριό και κάθε επιχείρηση. Μας απαντάνε : Μα η ακρίβεια είναι εισαγόμενη. Ναι αλλά η αισχροκέρδεια δεν είναι καθόλου εισαγόμενη. Η αισχροκέρδεια είναι made in Greece», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, αποδομώντας λέξη προς λέξη το αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία σε μία προσπάθεια να αποποιηθεί των ευθυνών της, «τα ρίχνει» στο διεθνές πολυτάραχο σκηνικό.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητη  η ρύθμιση χρεών σε 120 δόσεις με κούρεμα οφειλής, καθώς η μισή Ελλάδα χρωστάει ενώ αναφερόμενος στις τράπεζες ανέφερε ότι η κυβέρνηση τις παρακολουθεί  να μην δίνουν ρευστότητα αλλά να έχουν κέρδη 1 δισεκατομμύριο ευρώ η καθεμία από τις αυξήσεις στα επιτόκια χορηγήσεων.

«Η χώρα πάνω απ’ όλα σήμερα έχει ανάγκη από ασφάλεια και δικαιοσύνη. Δικαιοσύνη Παντού», επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας αναφέροντας ότι η κοινωνία και η οικονομία ταλαιπωρήθηκαν αφάνταστα από μια κυβέρνηση που στην αρχή έμοιαζε απλά δογματική αλλά εν τέλει φάνηκε επικίνδυνη ακόμα και για την ίδια τη δημοκρατία. «Αυτή η σκοτεινή εποχή, σύντομα θα τελειώσει», υπογράμμισε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

29.11.2022