Αλέξης Τσίπρας : Δικαιοσύνη για τον Ποντιακό Ελληνισμό

Στο Μενίδι περιόδευσε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συναντήθηκε και θα συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής. Στη συνέχεια ο Αλέξης  Τσίπρας μίλησε στην κεντρική πλατεία του Αγίου Βλάση.

Ξεκινώντας την ομιλία του από το Μενίδι, ο Α. Τσίπρας θέλησε να ευχαριστήσει τους παρευρισκόμενους για τη θερμή υποδοχή σε μια γειτονιά που όπως είπε «χτυπάει η καρδιά του ποντιακού ελληνισμού» και τόνισε ότι «είναι μεγάλη τιμή και χαρά που με προλόγισε μία Ποντία, η Πόπη Τσαπανίδου».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μιλώντας για την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση, τη χαρακτήρισε «κρίσιμη» και ανέφερε ότι πρέπει να ορίσουμε τι σημαίνει το σύνθημα «Δικαιοσύνη παντού», «για τους χιλιάδες συμπολίτες μας που ήρθαν παλινοστούντες από τη Σοβιετική Ένωση», να πούμε «τι σημαίνει δικαιοσύνη απέναντι στην ιστορία, αυτό που δικαιούται ο ποντιακός ελληνισμός».

«Αυτή την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, το μήνυμα της δικαιοσύνης είναι αναγκαίο και κρίσιμο», συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τόνισε ότι «το πρώτο βήμα σε έναν δρόμο δίκαιο, είναι η πολιτική αλλαγή που έχουμε ανάγκη, που έχει ανάγκη ο τόπος», συμπληρώνοντας ότι «μία προοδευτική διακυβέρνηση αποτελεί όραμα, ελπίδα και ανάσα για την ελληνική κοινωνία».

«Δεν είναι κομματικός στόχος», τόνισε ο Α. Τσίπρας, «είναι μια ανάγκη πολιτική, πολιτιστική, εθνική», υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι «εδώ και 4 χρόνια δεν ζούμε το δίκαιο, γιατί δεν είναι δίκαιη αυτή η τεράστια αναδιανομή πλούτου που έχει γίνει τα τελευταία 4 χρόνια, δε είναι δίκαιο να ξεσπιτώνονται οικογένειες για χρέη κάποιων δεκάδων χιλιάδων ευρώ, την ώρα που το κόμμα που κυβερνά χρωστά 400 εκατ. ευρώ στις τράπεζες, δανεικά και αγύριστα, δεν είναι δικαιοσύνη οι τιμές για το ρεύμα και το σούπερ μάρκετ, ενώ κάποιοι ημέτεροι κερδίζουν εκατομμύρια και δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ ο κόσμος δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα, δεν είναι δικαιοσύνη η συντριπτική πλειοψηφία της μεσαίας τάξης να ζει με κουπόνια και κάποιοι ημέτεροι να κερδοσκοπούν».

«Δεν μπορεί να συνεχίσουμε έτσι» τόνισε εμφατικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «με την κυβέρνηση να νίπτει τας χείρας της, να επαφείεται στην αγορά και να στηρίζει την αισχροκέρδεια», είπε και συμπλήρωσε: «Μας είπαν ότι η κρίση είναι εισαγόμενη, αλλά η αισχροκέρδεια είναι ελληνική και έχει την υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Στη συνέχεια ο Α. Τσίπρας μίλησε για την έμμεση φορολόγηση και ανέφερε ότι «δεν είναι δικαιοσύνη να διατηρείται σε αυτά τα ύψη ο ΦΠΑ και ο ειδικός φόρος καυσίμων, ενώ οι τιμές έχουν πάρει αυτή την ανοδική πορεία» και πρόσθεσε αναφερόμενος στις υποκλοπές ότι «δεν είναι δικαιοσύνη να παρακολουθείται η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων σε στιγμές εθνικής ευαισθησίας, κάτι που δεν το κάνει ο Ερντογάν στην Τουρκία, αλλά ο Μητσοτάκης από το Μαξίμου».

30.44.2023