Αλέξης Τσίπρας : Η σημαντικότερη ψήφος διαμαρτυρίας είναι εκείνη που πονάει το καθεστώς

Eκατοντάδες πολίτες υποδέχθηκαν τον Αλέξη Τσίπρα στο εμπορικό κέντρο «Αηδονίδη», όπου μεταφέρθηκε, λόγω καιρού, η προγραμματισμένη ομιλία του στη Θέρμη

Έτσι, η έναρξη της ομιλίας καθυστέρησε περίπου μία ώρα και μόλις πήρε το λόγο ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη βροχή.

«Το δίλημμα στις 21 Μαίου είναι Μητσοτάκης ξανά η αλλαγή. Λέμε σε όλους τους Έλληνες πολίτες ότι η 21η Μαΐου μπορεί να γίνει μία μέρα ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο, γιατί έχουμε σχέδιο, γιατί πλέον και ξέρουμε και μπορούμε. Ξέρουμε γιατί μάθαμε από τα λάθη μας και γνωρίζουμε πια τι είναι εφικτό και τι δεν είναι, πώς πρέπει να διοικήσουμε για να δημιουργήσουμε συνθήκες ανάτασης της ελληνικής οικονομίας και στήριξης της ελληνικής κοινωνίας», είπε ο Αλ. Τσίπρα.

«Με την ψήφο του λαού μπορούμε να φέρουμε τη μεγάλη αλλαγή στις 21 του Μάη και να συγκροτήσουμε στις 22 του Μάη Προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας μακράς πνοής, σταθερότητας και προοπτικής για τον τόπο μας», επισήμανε ο Αλ. Τσίπρας.

Παράλληλα κάλεσε τους πολίτες να έχουν τον «νου τους» τις «29 συν 1» μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές, γιατί, όπως είπε, «θα δούμε πολλά πράγματα μπροστά μας»

«Αυτό το κατεστημένο, αυτό το καθεστώς θα κάνει το παν για να γαντζωθεί στις καρέκλες της εξουσίας. Θα κάνει το παν για να αποτρέψει την πολιτική αλλαγή που έρχεται. Δεν θα τα καταφέρει αλλά να ξέρετε οι προβοκάτσιες, οι εκβιασμοί, οι δωροδοκίες, τα fake news, οι fake δημοσκοπήσεις, οι αποστασίες θα επιστρατευτούν το επόμενο διάστημα από αυτό το καθεστώς», σημείωσε και πρόσθεσε: «Αλλωστε, στις αποστασίες, μία τέτοια κατήγγειλε σήμερα ο κ. Βελόπουλος για κάποιους βουλευτές του, στις αποστασίες η οικογένεια Μητσοτάκη γνωρίζει το know-how, ξέρει πώς ακριβώς γίνονται. Θα δούμε πολλά, θα τα κάνουν όλα, θα τα δώσουν όλα, δεν θα αποτρέψουν όμως το μοιραίο. Και αυτό φαίνεται, δεν χρειάζεται να δούμε εμείς τις μπάρες των δημοσκοπήσεων. Θα τις δούμε τις μπάρες το βράδυ της 28ης του Μάη, γηιατί βλέπουμε το κλίμα μέσα στην ελληνική κοινωνία».

«Αυτές τις 30 μέρες θα δούμε πολλά πράγματα, η Νέα Δημοκρατία θα κάνει το παν για να ανατρέψει την πολιτική αλλαγή που έρχεται, αλλά δεν θα καταφέρει»

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό είπε ότι «ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δεν αφήνει επενδυτική βαθμίδα, αλλά αφήνει σήμερα το δημόσιο χρέος 44 δισεκατομμύρια ευρώ μεγαλύτερο από ότι το παραδώσαμε το ιδιωτικό χρέος 40 δισεκατομμύρια ευρώ μεγαλύτερο από το παραδώσαμε και το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών δέκα φορές μεγαλύτερο».

Στο σημείο αυτό δεσμεύτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον γίνει κυβέρνηση, θα φέρει την επενδυτική βαθμίδα.

Ο Αλ. Τσίπρας έκανε ειδική αναφορά στους νέους ψηφοφόρους (17 έως 2 0 ετών), που ανέρχονται σε περίπου 500.000, και τους απηύθυνε έκκληση να προσέλθουν στις κάλπες και να χρησιμοποιήσουν το “βόλι”που έχουν.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μία κυβέρνηση που εχθρεύεται τη νεότητα και τους νέους, τους έβαλε στο στόχαστρο. Σήμερα γνωρίζει ότι δεν μπορεί πια να τους κερδίσει, δεν προσπαθεί να τους πείσει να ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία, προσπαθεί όμως να πείσει ότι όλοι το ίδιο είναι, ότι τίποτε δεν αλλάζει, να τους οδηγήσει στην αδιαφορία και στην αποχή», είπε ο Αλ. Τσίπρας και συνέχισε: «Εμείς ένα πράγμα τους λέμε. Πηγαίνετε στην κάλπη, η ψήφος σας είναι δύναμη, μην αφήσετε αυτό το βόλι να πάει χαμένο».

«Η σημαντικότερη ψήφος διαμαρτυρίας είναι αυτή που θα πονέσει το καθεστώς, μόνο η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει την αλλαγή την 21η Μαΐου»

Τόνισε, ακόμα, υπάρχουν και άλλοι 200.000 με 250.000 κυρίως νέοι εργαζόμενοι σε εποχικές δουλειές που δεν θα έχουν τη δυνατότητα να πάνε να ψηφίσουν, γιατί θα βρίσκονται μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, και κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι «δεν θέλει να πάνε στην κάλπη»

«Υπήρχε η δυνατότητα αυτοί οι άνθρωποι να ψηφίσουν, αλλά την απέρριψε την ίδια στιγμή που ψάχνουν τρόπους για να ψηφίσουν οι φίλαθλοι που θα πάνε να παρακολουθήσουν τον τελικό του μπάσκετ στη Λιθουανία. Μπλοκάρουν αυτή τη δυνατότητα γιατί τρέμουν την ψήφο τους», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο Αλ. Τσίπρας κάλεσε τον Κ. Μητσοτάκη σε τηλεμαχία και είπε πώς «το βάζει στα πόδια» όταν την αρνείται.

Κώστας Μεσσηνέζης

Δημοσιογράφος

22.4.2023