Αλέξης Τσίπρας : «Ο Μητσοτάκης εξοντώνει τη μεσαία τάξη και τους αδύναμους προς όφελος των λίγων

«Σκάνε σαν χειροβομβίδες τα σκάνδαλα με επίκεντρο πρόσωπα του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος» επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στον 105,5 Στο Κόκκινο και στους δημοσιογράφους Γιώργο Τραπεζιώτη και Γιώργο Μελιγγώνη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη λεηλατεί τον δημόσιο πλούτο για να πλουτίσουν στελέχη της ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι εδώ και δύο χρόνια ζούμε μια στοχευμένη κυβερνητική προσπάθεια για τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος μέσα από την εφαρμογή ενός ελαστικού νομοθετικού πλαισίου για τις απευθείας αναθέσεις που έχουν φτάσει σε ύψος 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Αναφερόμενος στο σκάνδαλο Πάτση ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό αλλά για σχέδιο και σήμερα βλέπουμε μόνο την κορυφή του παγόβουνου. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντέδρασε με εξαιρετική καθυστέρηση καθώς η δραστηριότητα του Ανδρέα Πάτση ήταν γνωστή τοις πάσι, αφού είχαν γίνει αποκαλυπτικά δημοσιεύματα καθώς και ερωτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή εδώ και δύο χρόνια.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι ο Πάτσης είναι κουμπάρος του Στέλιου Πέτσα. «Είναι δυνατόν να μην ξέρει τι δουλειά κάνει ο κουμπάρος του;». Παράλληλα υπογράμμισε ότι η σύζυγος του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, ήταν μέχρι πρότινος συνέταιρος του Ανδρέα Πάτση ενώ με επιλογή της ηγεσίας της ΝΔ ο γιός του ανέλαβε συντονιστής του κόμματος στο θέμα της διαχείρισης των κόκκινων δανείων.  «Στη χώρα υπάρχουν εκατοντάδες πάτσηδες για να κερδοσκοπούν σε βάρος των πολιτών», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνοντας ότι αυξήθηκαν τα κόκκινα δάνεια και το ιδιωτικό χρέος είναι πάνω από 11 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει εφόρμηση στον δημόσιο πλούτο. Νομίζει ότι παίζει σε άδειο γήπεδο καθώς είχε δεσμεύσει τα περισσότερα ΜΜΕ μέσω της λίστας Πέτσα της  “ενημέρωσης 108”. Λειτουργούσαν και κυβερνούν λες και είναι  ανέλεγκτοι. Κάνουν λεηλασία του δημόσιου πλούτου για τον πλουτισμό των στελεχών του κόμματος», επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναφερόμενος στο μέγα σκάνδαλο των υποκλοπών και στις αποκαλύψεις για την παρακολούθηση πολιτικών αντιπάλων μέσω του Predator, ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι το κρίσιμο ζήτημα υπαρξιακής σημασίας για τη λειτουργία της Δημοκρατίας είναι «αν θα πάμε σε μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση με το Predator σε λειτουργία να κατασκοπεύει πολιτικούς αντιπάλους».

Απαντώντας στις κυβερνητικές διαρροές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν προτίθεται να δώσει το «παρών» στη Βουλή και να απαντήσει στην ερώτηση Τσίπρα, απάντησε ότι δεν θέλει να πιστεύει ότι δεν θα κάνει ακόμα ένα ατόπημα και να μην απαντήσει στη Βουλή στην ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Αν αυτό συμβεί σημαίνει ότι το βάζει στα πόδια, φυγομαχεί, δεν έχει επιχειρήματα και επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας όσα αναφέρω στην ερώτηση».

φωτό :Αρχείο 
2.11.2022