Αλ. Τσίπρας: Άμεσα προς ψήφιση στη νέα Βουλή ο νόμος για την ισότητα στον γάμο

Ο Αλέξης Τσίπρας αποδέχεται την κριτική για τον ρυθμό των μεταρρυθμίσεων σε θέματα ισότητας κατά την θητεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει τη θεσμική «απόσταση» που κλήθηκε να καλύψει η πρώτη κυβέρνηση της αριστεράς και έδωσε ξεκάθαρες δεσμεύσεις για τον βηματισμό μιας επόμενης προοδευτικής διακυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Η στρατηγική μας τα χρονιά της διακυβέρνησης μας οδήγησε στην κατάκτηση θεσμικών κορυφών σε σχέση με την ισότητα. Χρειάζεται, όμως, τώρα  να αναπτυχθεί και να διευρυνθεί ακόμα περισσότερο, με ακόμα μεγαλύτερη ζέση, ώστε να φτάσουμε πια σε ακόμη μεγαλύτερες θεσμικές κατακτήσεις», τονίζει χαρακτηριστικά.

Όπως πολλάκις έχει ανακοινωθεί, ο νόμος για την ισότητα στον γάμο και την οικογένεια θα αποτελέσει προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης, με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική ΣυμμαχίαQ

<<Έχει μεγάλη σημασία ότι για τη διαμόρφωσή του τηρήσαμε διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης -μια δική μας διαδικασία, αφού δεν προβλέπεται θεσμικά διαβούλευση των προτάσεων νόμου της αντιπολίτευσης. Αποστείλαμε όμως το πρώτο σχέδιο αυτού στις οργανώσεις της κοινότητας, συζητήσαμε μαζί τους τις παρατηρήσεις τους και προκαλέσαμε εκδηλώσεις και έναν ευρύτερο διάλογο. Το τελικό σχέδιο έχει ενσωματώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τα αποτελέσματα αυτού του διαλόγου. Είναι σαφές ότι οι αγκυλώσεις της συντηρητικής κυβέρνησης Μητσοτάκη, αποτελούν τη βασική αιτία που η συγκεκριμένη παρέμβαση δεν ήρθε τελικά προς ψήφιση και στη βουλή.

Είναι λοιπόν αυτονόητο ότι η επόμενη κυβέρνηση, μια προοδευτική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα το φέρει άμεσα προς ψήφιση στη νέα Βουλή, αφού τηρηθούν οι διαδικασίες που θεσμικά προβλέπονται για την προετοιμασία και την υποβολή ενός σχεδίου νόμου στη Βουλή από μια κυβέρνηση.>>

Κώστας Μεσσηνέζης

Φωτό :Αρχείο

20.4./2023