Αλ. Τσίπρας: Οι πολλοί θέλουν την αλλαγή – Οι πολλοί θα κάνουν έξωση στον κ. Μητσοτάκη από το Μέγαρο Μαξίμου

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Κατεχάκη στα Χανιά. Ξεκινώντας την ομιλία του είπε:

Θέλω ξεκινώντας σήμερα την ομιλία μου εδώ απέναντί σας να θυμηθώ ένα παλιό ριζίτικο, το πιο χαρακτηριστικό του τόπου σας, που το τραγουδάμε πάντοτε σε όλους τους μεγάλους αγώνες. Γιατί να το θυμηθώ; Γιατί θαρρώ πως είναι αυτό που αναρωτιούνται εκατομμύρια συμπολίτες μας σε όλη την Ελλάδα: «Πότε θα κάνει ξαστεριά!»

Σας φέρνω λοιπόν ένα μήνυμα, γιατί βρίσκομαι τούτες τις μέρες σε όλες σχεδόν τις γωνιές της χώρας μας και συναντώ πολίτες, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν, και έρχονται και μου λένε: «Ως εδώ! Ήρθε η ώρα να αλλάξουν τα πράγματα»! Σας φέρνω το μήνυμα, στις 21 του Μάη θα κάνει ξαστεριά στον τόπο μας. Και την επομένη θα ξημερώσει μια νέα μέρα για τη δημοκρατία, για τη δικαιοσύνη, για την πατρίδα μας. Έρχεται η ξαστεριά της αλλαγής και η σημερινή σας συγκέντρωση νομίζω ότι το πιστοποιεί αυτό. Είναι ένα μήνυμα η σημερινή συγκέντρωση. Και είναι ένα μήνυμα, γιατί μπορεί να συγκριθεί άμεσα με προηγούμενες συγκεντρώσεις που έγιναν σε αυτόν εδώ τον τόπο κι εμείς δεν έχουμε τα εφέ τα σκηνοθετικά. Είμαστε περισσότεροι στις πλατείες, είμαστε περισσότεροι στους δρόμους, θα είμαστε περισσότεροι και στις κάλπες.

Ολόκληρη η ομιλία του Α. Τσίπρα στα Χανιά Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στα Χανιά – YouTube

Σε αυτά τα διλήμματα, σε αυτά τα μεγάλα ναι και τα μεγάλα όχι θα κληθούν οι πολίτες να απαντήσουν σε λιγότερο από ένα μήνα:

Θα ζήσουμε άλλα τέσσερα χρόνια κάτω από το καθεστώς Μητσοτάκη;

Άλλα τέσσερα χρόνια με τη χειρότερη Δεξιά της μεταπολίτευσης;

Τη νύχτα της Κυριακής των εκλογών ποιος θα πανηγυρίζει;

Ο Μητσοτάκης, τα τζάκια, οι βαρόνοι της διαπλοκής, τα funds και τα κοράκια που αρπάζουν σπίτια, οι Πάτσηδες και οι ολιγάρχες της διεφθαρμένης ελίτ; Ή θα πανηγυρίζουν οι απλοί πολίτες, ανεξάρτητα από το αν είναι Αριστεροί, Κεντρώοι, Δεξιοί;

Έφτασε ο κ. Μητσοτάκης να μας πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μάς έβαλε στα μνημόνια και αυτός μας έβγαλε. Πότε άραγε; Τότε που κραύγαζε «Γερούν γερά» και «βάστα Σόιμπλε»;

Θα ήταν για γέλια, αν δεν ήταν για κλάματα. Διότι αυτή είναι η κλασική πολιτική της alt right, ο τραμπισμός προσωποποιημένος: να λέγεται το μεγαλύτερο ψέμα σαν αλήθεια.

Οικονομία έξω από τα μνημόνια και μέσα στις αγορές. Με ρυθμισμένο χρέος, 12 τρίμηνα ανάπτυξης, 37 δισ. στα δημόσια ταμεία.

Αυτά καταφέραμε, με κόστος, θυσίες, αγώνες. Με λάθη; Ναι, και με λάθη. Αλλά με κρυστάλλινη εντιμότητα. Και τι κατάφεραν σε 4 χρόνια; Να αυξήσουν 60 δισ. το δημόσιο χρέος και 40 δισ. το ιδιωτικό.

Το καθεστώς θέλει να μην πάτε οι νέοι στην κάλπη. Δεν προσπαθούν να σας πείσουν ότι αυτοί είναι καλοί, αλλά ότι «όλοι το ίδιο είναι». Η ψήφος είναι το δικό σας όπλο. Μην τη χαρίσετε, και θυμηθείτε ότι το πιο αποφασιστικό χτύπημα στο καθεστώς Μητσοτάκη που σας στοχοποίησε τέσσερα χρόνια τώρα, είναι αυτό που θα το πονέσει: η ήττα του στις εκλογές, δηλαδή η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Κύριε Μητσοτάκη, έχετε μήνυμα από την Κρήτη. Έρχεται η μέρα που θα ενωθούν σε ποτάμι δικαιοσύνης οι φωνές των πολλών.

Των οικογενειών που έχασαν άδικα τους ανθρώπους τους στην πανδημία.

Των εργαζόμενων που δουλεύουν απλήρωτα 12ωρα.

Των νοικοκυραίων που δυναστεύουν τις ζωές τους οι εισπρακτικές και οι Πάτσηδες.

Των παιδιών μας που τα έχει πετσοκόψει η κα Κεραμέως αλλά έχουν δικαίωμα ψήφου και θα απαντήσουν: Οι πολλοί θέλουν την αλλαγή. Οι πολλοί θα κάνουν έξωση στον κ. Μητσοτάκη από το Μέγαρο Μαξίμου.