Αλ. Τσίπρας: H αθλιότητα των μεθόδων σας συνάδει με την αθλιότητα της πολιτικής σας

Σε σκληρή γλώσσα ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως «επί τριάμισι χρόνια απολύτως συνειδητά χτίζετε ένα καθεστώς, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο, προκειμένου να εδραιωθείτε και να διατηρηθείτε στην εξουσία.

Εκλεγήκατε Πρωθυπουργός με την υπόσχεση της αριστείας, της αξιοκρατίας, της διαφάνειας, της ασφάλειας και φτιάξατε καθεστώς νεποτισμού, εκφυλισμού, σήψης και παρακμής που όμοιο του δεν έχει ξαναδεί η μεταπολιτευτική Ελλάδα.

Δεν είναι μόνο οι παρακολουθήσεις δημοσιογράφων και πολιτικών σας αντιπάλων.

Είναι ένα πλέγμα ενεργειών που επιβεβαιώνει τη καθεστωτική σας αντίληψη και την πρωτοφανή σας αλαζονεία».

«Μην εξευτελίζετε άλλο τον πολιτικό διάλογο και μη κάνετε τα πράγματα χειρότερα, αφήνοντας να σέρνεται μια υποψία εθνικού κινδύνου, ή εθνικής μειοδοσίας, που προσβάλει ένα ολόκληρο κόμμα και τον Πρόεδρό του».

Το στιγμιότυπο των 33 δευτερολέπτων θα μείνει στην κοινοβουλευτική ιστορία καθώς ο Αλέξης Τσίπρας με μια ερώτηση αποδιοργάνωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και κατέδειξε τη «γύμνια» του. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΣ κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει ευθέως για ποιο λόγο η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Νίκο Ανδρουλάκη.

«Είναι πράκτορας ξένων συμφερόντων; Είναι κατάσκοπος ξένων δυνάμεων;», ρώτησε σε έντονο ύφος τον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε:  «Σταματώ την αγόρευσή μου και σας δίνω το λόγο. Απαντήστε», φέρνοντας σε εξαιρετική δύσκολη τον Κυριάκο Μητσοτάκη που έκπληκτος δεν απάντησε τίποτα.

26.8.2022