Ανδρέας Σπυρόπουλος : Για ακόμη μια φορά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με την στάση τους διευκολύνουν τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση

Καλεσμένος στον τηλεοπτικό σταθμό του MEGA και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» με τους δημοσιογράφους Ανθή Βούλγαρη και Ιορδάνη Χασαπόπουλο βρέθηκε ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος. 

«Πολιτική κριτική με τέτοιους χαρακτηρισμούς δεν υφίσταται» είπε ο γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αναφερόμενος στην ανάρτηση της κας. Ακρίτα για τη σύζυγο του Πρωθυπουργού και εξήγησε πως «δεν είναι αυτός τρόπος για να φέρει κανείς τον κ. Μητσοτάκη και την Νέα Δημοκρατία σε δύσκολη θέση ώστε να απαντήσει στα ερωτήματα που έχουμε θέσει όλο αυτό το διάστημα. Η πολιτική αντιπαράθεση δεν πρέπει να γίνεται με τέτοιο τρόπο. Δυστυχώς για ακόμη μία φορά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο πρόεδρός του, με αυτά που λένε και κάνουν διευκολύνουν του κ. Μητσοτάκη κι αντί ως πρωθυπουργός να κατονομάσει τον άνθρωπο που πήρε, μόνταρε και διοχέτευσε στον Τύπου παραποιημένες συνομιλίες ώστε να κατασκευάσει την θεωρία του αποκλειστικώς ανθρώπινου λάθους, να απαντά ως σύζυγος για πράγματα που δεν έχουν αποδειχτεί».

Για το ζήτημα της χάλκευσης των ηχογραφημένων συνομιλίων των μηχανοδηγών του ΟΣΕ, ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε πως «η δικαιοσύνη πρέπει να βρει ποιο ήταν εκείνο το χέρι που πήρε από τον ΟΣΕ τις κασέτες και τις μεταχειρίστηκε με τέτοιο τρόπο. Ακόμη κι αν δεχτούμε την άγνοια του πρωθυπουργού για το συγκεκριμένο θέμα, η κυβέρνηση όφειλε ένα χρόνο τώρα να κάνει τις απαραίτητες έρευνες για να φτάσει στην αλήθεια μέσω του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και μέσω της διοίκησης του ΟΣΕ, η οποία είναι διορισμένη από εκείνη». «Είναι δυνατόν να μπαίνει ένας άνθρωπος, να παίρνει τις συνομιλίες που αφορούν ένα δυστύχημα στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι, το οποίο συγκλόνισε ολόκληρη τη χώρα και να παρουσιάζονται στον Τύπο με τρόπο που διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, και αυτό να μην αφορά στην κυβέρνηση;» διερωτήθηκε ο γραμματέας της Κ.Π.Ε του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και συνέχισε: «Ένα χρόνο τώρα ούτε για το τι έγινε με τις χαλκευμένες συνομιλίες συζητάμε αλλά ούτε και για το τι συνέβη στον τόπο του δυστυχήματος λίγες ώρες μετά. Σιγά σιγά όλα θα βγουν στο φως. Η κυβέρνηση μας έχει απαντήσει σε κάτι απ’ αυτά; Ή θα συζητάμε μόνο για τα υποτιθέμενα οικονομικά συμφέροντα της αντιπολίτευσης ενώ το βράδυ της ανακοίνωσης του Κυβερνητικού Εκπροσώπου δύο στελέχη της Νέας Δημοκρατίας τρώνε και πίνουν με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία; Πόση υποκρισία;»

Ενώ αναφερόμενος στην στάση του ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα των Τεμπών, ο κ. Σπυρόπουλος σημείωσε χαρακτηριστικά πως «το ΠΑΣΟΚ πριν από μερικούς μήνες κατέθεσε αίτηση για προανακριτική επιτροπή στη Βουλή με συγκεκριμένο περιεχόμενο, βασισμένο στο πόρισμα της Ευρωπαίας Εισαγγελέως, των στοιχείων που έδειχναν ελλείψεις στην ασφάλεια των σιδηροδρόμων και των εμπειρογνωμόνων, που η κυβέρνηση όρισε. Αυτό απορρίφθηκε από την ΝΔ, την κυβερνητική πλειοψηφία δηλαδή. Στην συνέχεια προσχώρησε στην πρόταση του ΚΚΕ και συστάθηκε η εξεταστική επιτροπή που εξελίχθηκε σε φιάσκο. Η Νέα Δημοκρατία δεν επιθυμεί να συζητηθούν στη Βουλή οι πολιτικές, κι ενδεχόμενα ποινικές, ευθύνες του κ. Καραμανλή και όσων εμπλέκονται με το δυστύχημα. Όλες οι ενέργειες που έχουμε κάνει, από όσα έχουμε καταθέσει στην δημόσια συζήτηση και όλες οι νομικές πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει όπως η επίσκεψη του προέδρου, Νίκου Ανδρουλάκη, στον Άρειο Πάγο είναι αποτέλεσμα της μελέτης των δεδομένων που έχουμε λάβει από ανθρώπους που ερευνούν το ζήτημα».

Τέλος, με φόντο τον διάλογο ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ για το κατηγορητήριο του κ. Καραμανλή, ο κ. Σπυρόπουλος παρατήρησε ότι

«το κυβερνών κόμμα είναι φανερό πως θα καλύψει τον κ. Καραμανλή, ακόμη και τώρα που εκείνος είπε με περίσσιο θράσος πως δεν υπήρχε κανένα έγγραφο που να προειδοποιεί για ενδεχόμενο δυστύχημα λόγω της έλλειψης επαρκών συστημάτων ασφαλείας».

3.4.2024