“Αντιγόνη 441 +” τελευταίες παραστάσεις μέχρι την Κυριακή 28 Απριλίου (Βαΐων) στο θέατρο Αλκμήνη.

Σοφοκλή

Αντιγόνη 441 +

ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΜΗΝΗ

Αλκμήνης 8-12, στάση μετρό Κεραμεικός

τηλ. 2103428650

«Η Αντιγόνη441+ αποτελεί άριστο παράδειγμα σύγχρονης παράστασης αρχαίας τραγωδίας που εντάσσει τους νεωτερισμούς της σε ένα δραματουργικά δομημένο πλαίσιο, παρουσιάζοντας ένα άρτιο σκηνικό αποτέλεσμα που μας αφορά όλους».

Λίλα Παπαπάσχου

ΕΞΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ (ΒΑΪΩΝ)

Σάββατο στις 21:15 και Κυριακή στις 18:15

Η ομάδα Ρέοντα πρόσωπα ολοκληρώνει με επιτυχία την Κυριακή 28 Απριλίου (Βαΐων) στο θέατρο Αλκμήνη τις παραστάσεις του έργου Αντιγόνη 441 +, σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη, σκηνικά-κοστούμια Γιάννη Μετζικώφ και μουσική Δήμητρας Γαλάνη και Γιώργου Μπουσούνη.

…«Οι έμπλεες αλήθειας, δύναμης και ωριμότητας ερμηνείες των έξι ηθοποιών, μας κράτησαν ακίνητους στη θέση μας, σιωπηλούς και προσηλωμένους στα σκηνικά δρώμενα, τα οποία μας συνεπήραν, καταργώντας ακόμα κι αυτήν την ίδια τη σύμβαση μεταξύ ερμηνευτή και θεατή»…

Λίλα Παπαπάσχου

Ρέοντα Πρόσωπα.

Αναπνέω, κινούμαι, ρέω. Ροή. Ρέοντα ύδατα. Ρέουσα μνήμη. Ρέων λόγος. Ρέουσα πραγματικότητα. Ρέων κόσμος.

«Σαν πρώτη μας επιλογή κι ανάγκη, αποφασίσαμε να γνωρίσουμε και να δουλέψουμε πάνω στο παλαιότερο οργανωμένο λαϊκό είδος θεάτρου, την αρχαία τραγωδία. Να μελετήσουμε τη γλώσσα του μύθου και του πεπρωμένου, τις διαφορές μεταξύ αρχαίου και χριστιανικού κόσμου, να αποκωδικοποιήσουμε τις ψυχολογικές διαδρομές των ηρώων, να ανακαλύψουμε, ίσως, κάποιους τρόπους έκφρασης που δεν γνωρίζουμε. Εν ολίγοις, να περπατήσουμε πάνω σε άγνωστους δρόμους, όμως, παραδόξως, πολύ

οικείους. Ο λόγος γίνεται για την δεύτερη αρχαιότερη σωζόμενη τραγωδία του Σοφοκλή, Αντιγόνη, πρωτοπαρουσιαζόμενη το 441π.Χ. Σε αυτό το πρώτο μας ξεκίνημα στέκεται στο πλάι μας ο δάσκαλος, και πια σκηνοθέτης μας, Κοραής Δαμάτης, για να εξερευνήσουμε μαζί, αλλά κυρίως για να μας μεταδώσει την πίστη στην γνώση, την αυθεντικότητα, την σκληρή δουλειά και την ευαισθησία. Έναν άνθρωπο που επιλέγει να δώσει την σκυτάλη στην επόμενη γενιά».

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Μεταγραφή-σκηνοθεσία-κίνηση: Κοραής Δαμάτης

Σκηνικά-κοστούμια: Γιάννης Μετζικωφ

Μουσική: Δήμητρα Γαλάνη-Γιώργος Μπουσούνης

Μάσκες: Ελένη Σουμή

ΠΑΙΖΟΥΝ: Αναστασίου Λενιώ, Λιανού Έλενα, Μπουλάκου Κατερίνα, Οικονόμου Ιωάννα, Τσιγάρου Μένια, Φραγκελάκη Μαλβίνα

Παραστάσεις:

Κάθε Σάββατο στις 21:15 και Κυριακή στις 18:15 μέχρι την Κυριακή 28 Απριλίου (Βαΐων).

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/antigoni-441/

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης Εmail: kokolakispr@yahoo.gr και kokolakispr@gmail.com