Αντιδήμαρχος Παπάγου για το εργατικό δυστύχημα: Ο δενδροκηπουρός ήταν στο έδαφος – Δεν χρειαζόταν να φοράει ιμάντα

Mετά από τo τραγικό εργατικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στον 47χρονο εργαζόμενο του δήμου Παπάγου –  Χολαργού κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης  εργασία κοπής δυο δέντρων στον προαύλιο χώρου του 1ου Νηπιαγωγείου Παπάγου, ώστε στο χώρο αυτό να λειτουργήσει νέα σχολική αίθουσα, ο αντιδήμαρχος Δόμησης Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος  Μιχάλης Τράκας, μιλώντας στο EΡΤNews απάντησε για το εάν υπήρχαν κενά ασφαλείας στα μέτρα ασφάλειας του προσωπικού.

«Ο δήμος μας πενθεί για την απώλεια ενός άριστου εκπαιδευμένου και έμπειρου δενδροκηπουρού» δήλωσε αρχικά ο αντιδήμαρχος. Περιγράφοντας το πώς συνέβη το περιστατικό τόνισε ότι το συνεργείο ήταν στο χώρο του σχολείο για να κόψει δύο δέντρα. «Αφού έκοψε το πρώτο δέντρο, ξεκίνησε την κοπή του δεύτερου δέντρου με τη βοήθεια καλαθοφόρου ξεκινώντας από το υψηλό μέρος του δέντρου. Τμηματικά (ο 47χρονος) έκοβε το δέντρο μέχρι που έφτασε σε ένα ύψος 2,5 μ. από το έδαφος. Εκεί είπε στον χειριστή του καλαθοφόρου ότι “πλέον δε σε χρειάζομαι, σε αποδεσμεύω”».

Όπως δήλωσε ο κ. Τράκας συνέχισε την κοπή του δέντρου από το έδαφος με τη βοήθεια αρπάγης που συγκρατούσε τον κορμό. Ωστόσο, όπως είπε, «κατά την κοπή ο κορμός γλίστρησε και δυστυχώς τον καταπλάκωσε».

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους της εκπομπής «Συνδέσεις» για το εάν τηρούνταν τα μέτρα ασφαλείας ο αντιδήμαρχος Πρασίνου ισχυρίστηκε ότι το θύμα ήταν εξοπλισμένο με «ειδικά γυαλιά, γάντια για αλυσοπρίονο και παπούτσια» προσθέτοντας ότι ο άτυχος εργαζόμενος ήταν από τους έμπειρους δενδροκηπουρούς.

Κληθείς να απαντήσει γιατί δεν υπήρχε κάποιος ιμάντας, όπως καταγγέλλουν άλλοι εργαζόμενοι, για να τον προστατεύσει απάντησε ότι την στιγμή του δυστυχήματος «ο δενδροκηπουρός ήταν στο έδαφος. Δεν χρειαζόταν να φοράει ιμάντα».

Μάλιστα, όπως είπε «το πώς θα κοπεί το δέντρο το κρίνει η υπηρεσία ανάλογα με την επικινδυνότητά του. Χθες θεώρησαν ότι με αυτό τον τρόπο θα γινόταν η κοπή», προσέθεσε.

Πηγή: EΡΤΝews

29.6.2024