Αντιπροσωπεία των ΗΠΑ επισκέπτεται το Κίεβο, δεσμεύεται να διασφαλίσει τη συνεχή υποστήριξη

Μια ανώτερη αντιπροσωπεία του Κογκρέσου των ΗΠΑ συναντήθηκε με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Κίεβο το Σάββατο και υποσχέθηκε να προσπαθήσει να εξασφαλίσει συνεχή υποστήριξη στον πόλεμο κατά της Ρωσίας.

Η αντιπροσωπεία – η οποία περιελάμβανε τον εκπρόσωπο Adam Smith, πρόεδρο της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής των Αντιπροσώπων – είναι η τελευταία μιας σειράς αμερικανών επισκεπτών υψηλού κύρους στην Ουκρανία.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με συμμάχους και εταίρους σε όλο τον κόσμο, έχουν σταθεί στο πλευρό της Ουκρανίας παρέχοντας οικονομική, στρατιωτική και ανθρωπιστική βοήθεια», ανέφερε η αντιπροσωπεία σε ανακοίνωσή της. «Θα συνεχίσουμε να αναζητούμε τρόπους για να υποστηρίξουμε τον πρόεδρο Ζελένσκι και τον ουκρανικό λαό όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά καθώς συνεχίζουν τη γενναία στάση τους», πρόσθεσαν.

Πηγή Reuters – Φωτογραφία Reuters – Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskiy καλωσορίζει τον Εκπρόσωπο Adam Smith (D-WA), Πρόεδρο της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων