Απάντηση του κ. Νότη Μηταράκη σε δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» – Η ταμπέλα «ΜΚΟ» και ο «ακτιβισμός» δεν προσδίδουν ασυλία

«Προσπαθεί να προκαταβάλλει την δικαιοσύνη, για μια ποινική υπόθεση», αναφέρει ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, σε απάντησή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» αναφορικά με δημοσίευμα σχετικά με τις ποινικές διώξεις εις βάρος των επικεφαλής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι και της Aegean Boat Report.

Η απάντηση Ν. Μηταράκη

«Δεν θα έλεγα ότι ήταν έκπληξη, αλλά με σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της η ΕφΣυν προσπαθεί να προκαταβάλλει την δικαιοσύνη, για μια ποινική υπόθεση. Μια υπόθεση για την οποία, σε αντίθεση με ό,τι ψευδώς προκρίνει η εφημερίδα, το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου δεν έχει προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση. Η ταμπέλα «ΜΚΟ» και ο «ακτιβισμός» δεν προσδίδουν ασυλία σε ποινικά κολάσιμες συμπεριφορές, όπως η παράνομη διακίνηση μεταναστών ή το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Επί συγκεκριμένων υποθέσεων, ο μόνος αρμόδιος να κρίνει, σε κράτη δικαίου, είναι η δικαιοσύνη, και όχι φορείς και δημοσιογράφοι».