Απεργία Τετάρτης: Χωρίς Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ – Στάσεις εργασίας σε λεωφορεία

Απεργούν οι εργαζόμενοι σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ, λόγω συμμετοχής των διοικήσεων των σωματείων της ΣΤΑΣΥ  στην 24ωρη απεργία  που κήρυξε η ΓΣΕΕ. Ενώ τα Λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων «Με κεντρικό πυρήνα διεκδίκησης, την αξιοπρεπή διαβίωση για όλους, τους επαρκείς και δίκαιους όρους αμοιβής και εργασίας, τις συνθήκες υγείας και ασφάλειας, λέμε STOP στις αέναες επιβαρύνσεις που μας επιβάλλονται και ροκανίζουν τις ζωές μας, σε μια εποχή, μάλιστα, που υποτίθεται ότι «αλλάξαμε σελίδα» και βρισκόμαστε σε καθεστώς ΕΚΤΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.

Οι εργαζόμενοι στη σταθερή τροχιά, υψώνουμε και ενώνουμε τη φωνή μας με το σύνολο των λοιπών εργαζομένων, διεκδικώντας:

  • Υπογραφή Αξιοπρεπούς Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
  • Προσλήψεις προσωπικού.
  • Μισθολογικό εξορθολογισμό και κατάργηση των ταχυτήτων, με ουσιαστικές αυξήσεις και όχι «ντροπιαστικά φιλοδωρήματα».
  • Πλήρη αναγνώριση των Βαρέων ενσήμων.
  • Άμεση αποκατάσταση των εγγυήσεων της συλλογικής εργατικής προστασίας στις ΣΣΕ.
  • Άμεση αποκατάσταση των θεμελιωδών εργατικών δικαιωμάτων και της εργατικής προστασίας.
  • Προστασία της Υγείας – Σωματικής και Ψυχικής – και της Ασφάλειας των Εργαζομένων

Όλοι στον αγώνα ενάντια στην ακρίβεια, για:

Την υπεράσπιση του εργατικού εισοδήματος.

Συλλογικές Συμβάσεις με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.

Ο ΜΙΣΘΟΣ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ για τις ανατιμήσεις στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, τη βενζίνη, το ηλεκτρικό ρεύμα, το ψωμί, το Super Market.

Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ!!!

Το Δελτίο Τύπου της ΓΣΕΕ

Η ΓΣΕΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους να μετάσχουν στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία πού έχει προκηρύξει για μεθαύριο Τετάρτη 6 Απριλίου 2022.
Με κεντρικό σύνθημα, “ο μισθός δε φτάνει, ο λογαριασμός δε βγαίνει” η Συνομοσπονδία διεκδικεί μεταξύ άλλων αύξηση των μισθών και μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, ώστε να υπάρξει αξιοπρεπής διαβίωση για όλους.
Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας την Τετάρτη, η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Αθήνα στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας .
Εδώ και 14 χρόνια, οι εργαζόμενοι σηκώνουν στις πλάτες τους τα βάρη μιας βαθιάς κρίσης που επηρέασε τα εισοδήματα αλλά και τις ζωές όλων. Τα χρόνια πέρασαν η κρίση διαρκώς βαθαίνει, τα βάρη παραμένουν, τα δικαιώματα συρρικνώνονται.
Απεργούμε και διεκδικούμε από την Κυβέρνηση μέτρα εδώ και τώρα.
Δε νοείται ανάπτυξη η οποία δεν προϋποθέτει ανθρώπινη αξιοπρέπεια και δεν υπάρχει μέλλον που δε διασφαλίζει την ανθρώπινη προοπτική.

Δεν θα ισχύσει αύριο, Τετάρτη 6 Απριλίου 2022, ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας