Απεργία 28 Φλεβάρη: Χωρίς μετρό, τρένα, τραμ, πλοία και αεροπλάνα

Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό, τρένα, πλοία και αεροπλάνα λόγω της  συμμετοχής των εργαζομένων στην  24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ, ΠΑΜΕ και εκατοντάδες σωματεία., για αύριο 28 Φλεβάρη, ακριβώς ένα χρόνο μετά το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών.

Τα σωματεία εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς τα οποία συμμετέχουν στην απεργία είναι:

  • Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ
  • Σωματείο Εργαζομένων Τραμ και Αστικών Μέσων Σταθερής Τροχιάς ΣΤΑΣΥ (ΣΕΤ)
  • Σωματείο Ηλεκτροδηγών και Λοιπών Εργαζομένων Κίνησης στη ΣΤΑΣΥ ΑΕ (ΣΗΕΚ)
  • Συνδικάτο Σταθμαρχών – Πρώτη Γραμμή
  • Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής (ΣΗΤΑ)
  • Σωματείο Ηλεκτροδηγών Αττικό Μετρό (ΣΗΑΜ)
  • Σωματείο Εργαζομένων Κέντρου Ελέγχου Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΚΕΛΜΑ)

Όπως αναφέρουν τα σωματεία στο κοινό ανακοινωθέν τους, η απεργία αποφασίστηκε ως ένδειξη τιμής και σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την τραγωδία των Τεμπών.

Λεωφορεία και τρόλεϊ  09:00 με 21:00

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, τα αστικά λεωφορεία και τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη. Δηλαδή, λεωφορεία και τρόλεϊ, την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου θα κινούνται από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται από τις 10:00 π.μ. ή αργότερα (έξοδος οχημάτων από τα αμαξοστάσια στις 8:30 π.μ.), ενώ τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις αφετηρίες γύρω στις 20:00.

Απεργούν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε και η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της κατά τη διάρκεια της απεργίας θα εξυπηρετηθούν μόνον οι πτήσεις που προβλέπονται από το ισχύον νομικό πλαίσιο», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Δεμένα τα πλοία
Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, αύριο Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, καθώς η ΠΕΝΕΝ προκήρυξε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση.

Απεργούν και τα ταξί

Επίσης  αύριο δεν κυκλοφορούν και τα ταξί, καθώς συνεχίζεται και η 48ωρη απεργία των αυτοκινητιστών ταξί Αθήνας.

28,2.2024