Απονομή βραβείων του 2ου Σχολικού Διαγωνισμού διασκευής Ελληνικού διηγήματος σε σενάριο

Η τελετή απονομής των βραβείων του 2ου Σχολικού Διαγωνισμού συγγραφής σεναρίου εκ διασκευής Ελληνικού (διδαχθέντος) διηγήματος έλαβε χώρα στο Δημαρχείο της Ηλιούπολης.

Η οργανώτρια και παρουσιάστρια της εκδήλωσης Φωτεινή Σωτήρχου, μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής της Λέσχης Τέχνης και Πολιτισμού Ε.Σ.Ε. Ηλιούπολης  ευχαρίστησε τα Γυμνάσια που συμμετείχαν, 4ο και 7ο Ηλιούπολης και 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Χανίων και τα Λύκεια 1ο, 2ο , 3ο, 5ο Ηλιούπολης, 5ο Βύρωνα, Ιδιωτικό Λύκειο Θεομήτορος, Λύκειο Τραγαίας Νάξου καθώς και το εκτός  διαγωνισμού   11ο ΓΕΛ Ηρακλείου, καθώς και τις φιλολόγους των εν λόγω σχολείων:
Μαρία Καλτσά (Νάξος), Ελένη Φουντά (Χανιά), Ειρήνη Ξαγοράρη (Ηλιούπολη), Νόρα Καπετοπούλου (Ηλιούπολη) που έλαβαν εύφημο μνεία από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος και τη Λέσχη Τέχνης και Πολιτισμού της Ε.Σ.Ε. Ηλιούπολης εις αναγνώριση της συμβολής τους στη διάκριση των προσπαθειών των μαθητών τους, αλλά και τις Δώρα Κλαπάκη, Γεωργία Αρχανιώτη, Κυριακή Λογοθέτη,  Αγγελική Δρακοπούλου, Αθηνά Ψαροπούλου και Βιβή Ζεάκη που μετέσχον με ζήλο στον εν λόγω διαγωνισμό υποστηρίζοντας την προσπάθεια των μαθητών τους. Ευχαρίστησε επίσης τα μέλη της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού, όλα μέλη της Ε.Σ.Ε. ή της Λέσχης,  Μηνά Βιντιάδη, Κλεονίκη Δρούγκα, Τζένη Κοσμίδου, Γιάννη Βολιώτη, Φλωρεντία Ρήγα και Κατερίνα Παπαδάκη καθώς και τους εισηγητές των σεμιναρίων για τους μαθητές Αλέξανδρο Κακαβά, Πρόεδρο της Ε.Σ.Ε., Ηλία Φλωράκη, μέλος της Ε.Σ.Ε. και Δημήτρη Ταχματζίδη, μέλος της Συντονιστικής της Λέσχης Τέχνης και Πολιτισμού Ε.Σ.Ε. Βεροίας
ΒΡΑΒΕΙΑ
Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Ρέας Γαλανάκη “Ελένη ή ο κανένας” (απόσπασμα)
1ο Βραβείο  Μαρία Στάππα (7ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης) Απενεμήθη από τον Δήμαρχο Ηλιούπολης Στάθη Ψυρρόπουλο
2ο Βραβείο Φώτης Μαμούδης (7ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης) Απενεμήθη από τον συνθέτη Δημήτρη Μαραγκόπουλο, μέλος της Λέσχης Τέχνης και Πολιτισμού Ε.Σ.Ε. Ηλιούπολης
3o  Βραβείο Κατερίνα Ελληνιτάκη, Θάνος Ηλίας, Μιχαέλα Αγγελοπούλου  (1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Χανίων) Απενεμήθη από την σεναριογράφο/συγγραφέα Τζένη Κοσμίδου, Γενική Γραμματέα της Ε.Σ.Ε
ΛΥΚΕΙΟ
Γιώργου Θεοτοκά “Αργώ” (απόσπασμα)
1ο Βραβείο Στέλλα Καρποντίνη – Στέλλα Καμπίτη – Ειρήνη Παγίδα – Σάρα Μέμο – Ειρήνη Μωρίση (Λύκειο Τραγαίας Νάξου) Απενεμήθη από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Γιάννη Κατσαρό.
2ο  Βραβείο  Μαρία Βρεττού – Κλειώ Δαφνή (2ο Λύκειο Ηλιούπολης) Απενεμήθη από τον Πρόεδρο της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος Αλέξανδρο Κακαβά.
3ο Βραβείο Ηλέκτρα Παπακωνσταντίνου – Νεφέλη Νοβοσέλα – Στέβη Πετράκου (2ο Λύκειο Ηλιούπολης ) Απονεμήθηκε από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδος Δημήτρη Καλαντίδη, μέλος της Λέσχης Τέχνης και Πολιτισμού της Ε.Σ.Ε. Ηλιούπολης.
Οι εύφημες μνείες απενεμήθησαν στις φιλολόγους Μαρία Καλτσά, Νόρα Καπετοπούλου, Ειρήνη Ξαγοράρη και Ελένη Φουντά από τη Σύμβουλο του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ελένη Μπούντα.
Παρέστησαν επίσης ο Γιάννης Βολιώτης, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, ο Γιάννης Ζευγώλης, υπεύθυνος Τύπου του Δήμου Ηλιούπολης, ο πρώην αντιδήμαρχος Παιδείας Φώτης Χρυσουλάκης, το μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής της Λέσχης Τέχνης και Πολιτισμού ΕΣΕ Ηλιούπολης Μαρίνα Λαμπρινούδη, το μέλος της κριτικής επιτροπής Φλωρεντία Ρήγα, το μέλος της Λέσχης Ε.Σ.Ε. Μάρη Ηλιάδη, οι φιλόλογοι Ελένη Φουντά, Ειρήνη Ξαγοράρη, Νόρα Καπετοπούλου, Δώρα Κλαπάκη,  Γεωργία Αρχανιώτη, Κυριακή Λογοθέτη,  Αγγελική Δρακοπούλου, Αθηνά Ψαροπούλου κ.ά.
Τα μέλη του ensemble και οι solists είναι  σπουδαστές του Εθνικού Ωδείου Ηλιούπολης με chef d’orchestre τον Γιώργο Χαδούλη.
Οι φωτογραφίες είναι της Βάσιας Σκυλακάκη, μέλους της Συντονιστικής Επιτροπής της Λέσχης Τέχνης και Πολιτισμού Ε.Σ.Ε. Κηφισιάς.
Η τελετή απονομής τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Ηλιούπολης και της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος και του Προέδρου της Αλεξάνδρου Κακαβά.