Από την περιφέρεια Θεσσαλίας ξεκινά το πρόγραμμα «Απόλλων»

Στο πρόγραμμα «Απόλλων» εντάσσεται η περιφέρεια Θεσσαλίας. Αυτό προέκυψε κατά τη συνάντηση που είχε με την υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δ. Κουρέτας.

Το πρόγραμμα «Απόλλων» του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και η περιφέρεια Θεσσαλίας θα είναι η πρώτη περιφέρεια που εντάσσεται στο πρόγραμμα.
Όπως εξήγησε η κ. Σδούκου, στόχος του υπουργείου είναι να αξιοποιηθούν εντεταγμένες άδειες φωτοβολταϊκών πάρκων για τη μείωση του ενεργειακού κόστους δήμων και περιφερειών στην Ελλάδα.

Πρόθεση του υπουργείου είναι το πρόγραμμα να ξεκινήσει από την περιφέρεια Θεσσαλίας και για το λόγο αυτό πρότεινε στον κ. Κουρέτα την δημιουργία ενεργειακής κοινότητας από την περιφέρεια και τους 25 δήμους της Θεσσαλίας, ώστε να ενταχθεί στο πρόγραμμα «Απόλλων» και με τον τρόπο αυτό να μειωθεί αισθητά το ενεργειακό κόστος, τόσο της περιφέρειας όσο και των δήμων.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ξεκινήσει άμεσα η συνεργασία του υπουργείου με την περιφέρεια, ώστε η Θεσσαλία να είναι η πρώτη περιφέρεια που εντάσσεται στο πρόγραμμα.

20.3.2024